Celotna novica

Zanesljiva zmaga proti Vršcu

Varovanci Damjana Novakovića so na tekmi 4. kroga ABA Lige 2 zanesljivo premagali Vršac (92:80).

Slatinčani trenutno delijo 5. mesto ligaške lestvice s Sutjesko in Dynamicom, s katerim se bodo pomerili prihodnjo sredo v Beogradu. Še pred tem Rogaško čaka tekma državnega prvenstva. V soboto v Rogaški Slatini gostuje to sezono še neporažena Sixt Primorska (6 zmag!)

Domači košarkarji so vseskozi nadzirali potek dogodkov na parketu. Nerešljivo uganko je predstavljal le nezaustavljivi Strahinja Jovanović, ki je dosegel kar 34 točk. Na drugi strani je bil najbolj razpoložen Siniša Bilić, ki je dosegel 19 točk, 18 jih je dodal Kosič, dvoštevilčna sta bila še Pajić (15) in Vašl (12).

Ob tem izpostavimo še Davisa, ki je tokrat dosegel "le" 9 točk, a je temu dodal še 7 skokov in kar 10 asistenc!

Damjan Novaković: “Odigrali smo tekmo pod pritiskom, da moramo zmagati. Zdi se mi, da so gostje z zooženo rotacijo igrali še boljše kot sicer, saj so bili sproščeni, na čelu z neustavljivim Jovanovićem. Mislim, da naša obramba ni bila na nivoju, tudi v napadu smo na momente igrali nekoliko zbegano. Vse kar šteje, je zmaga. Čestitam igralcem za zmago in hvala navijačem za podporo."

Na vrhu tabele ABA Lige 2 ni sprememb. Primorska in Split sta vknjižila še svojo četrto zmago, na dnu je Zrinjski, ki še kot edini v letošnji sezoni ni okusil slasti zmage.