Celotna novica

Zmaga nad Krko za uvrstitev v Ligo Nova KBM za prvaka

Naši košarkarji so se po zmagi nad Krko z 80:76 že šesto sezono zapovrstjo uvrstili v ligo za prvaka!


Pomembnost tekme za košarkarje Rogaške je našim fantom na začetku nekoliko zatresla roke, Novomeščani pa so hitro povedli z 9:2. Dolenjci, ki so v Rogaški Slatini zaigrali v najboljši zasedbi, so po petih minutah vodili že za 12 (3:15), Damjan Novaković pa je zahteval minuto odmora.

Slatinčani so po uvodnih desetih minutah zaostajali za 9 (17:26), takoj na začetku 2/4 pa je Sarajlija (22 točk, 5 skokov, 3 asistence) Rogaško z devetimi zaporednimi točkami lastnoročno pripeljal do izenačenja na 26. Po košu Škedlja za 26:28 pa je Mijović v naslednjem napadu s trojko poskrbel za prvo vodstvo domačinov na tekmi.


Druga četrtina je z 28:16 pripadla Rogaški, ki je ob polčasu vodila za 3 (45:42). Slatinčani so dobro začeli tudi 3/4, kapetan Vašl je zadel za vodstvo z 52:44. Za prvo dvomestno vodstvo Rogaške na tekmi pa je dve minuti pred iztekom 3/4 poskrbel kdo drug kot Mirza Sarajlija (64:52).


Slatinčani so pred zadnjo četrtino vodili za 15, v zadnjih desetih minutah pa so tekmo dokaj mirno pripeljali do konca. Gostje so se po šestih zaporednih točkah Fifolta (23+11) dve minuti pred koncem sicer približali na le pet točk zaostanka, a zmaga je zasluženo ostala doma.


Damjan Novaković: "Tekmo smo začeli v krču, a smo se potem zbrali in do 23. minute igrali briljantno. Kljub temu, da Krki zmaga ni pomenila nič, so igrali dobro in na vso moč. Vmes je nasprotnik s serijo trojk našo nepazljivost izkoristil, a smo uspeli ohraniti mirno glavo in tako smo tekmo brez večjih težav pripeljali do konca."

V zadnjem krogu rednega dela Lige Nova KBM naši košarkarji v torek gostujejo na Polzeli. Tekma bo brez pravega rezultatskega pomena, saj sta si obe ekipe že zagotovili napredovanje v ligo za prvaka.


Zadnjega potnika med najboljših šest bo dal zadnji krog, Helios za napredovanje potrebuje zmago nad Petrol Olimpijo ali poraz Zlatoroga proti Iliriji. V Ligo Nova KBM za prvaka so se že uvrstili Sixt Primorska, Krka, Petrol Olimpija, Rogaška in Hopsi.

Liga Nova KBM za prvaka se začenja 2. marca, do takrat pa sledi premor zaradi zaključnega turnirja Pokala Spar in reprezentančnega "okna".