Celotna novica

Zmagovit začetek državnega prvenstva

Košarkarji Rogaške so v 2. krogu 1. SKL premagali neugodne Hopse (82:75).

V Rogaški Slatini smo gledali dva povsem različna polčasa. V prvem smo videli zelo veliko število točk (51:45), v drugem pa je bila v ospredju obramba (31:30). 

Največjo nevarnost gostov sta predstavljala nekdanja Slatinčana, Čebular in Vašl, ki sta kombinirano dosegla kar 35 točk. Na drugi strani je bilo pri Rogaški več razpoloženih košarkarjev, prednjačil pa je Daniel Vujasinović, ki je 21-im točkam dodal 4 skoke in 4 asistence. Po slabši predstavi proti Širokemu se je prebudil Đorđe Lelić, ki je ob odlični obrambi kljub težavam z osebnimi napakami dosegel 13 točk. Dvoštevilčna sta bila še Miličević (14) in Ferme (11).

Damjan Novaković: "Tekma je bila izjemno težka. Sicer smo nekajkrat pobegnili, a so se Hopsi vedno vrnili z odlično tranzicijsko igro in skokom v napadu. Nikakor nam niso dali dihat. Glede na prvi polčas sem v nadaljevanju pričakoval manj točk. Šele v zadnji četrtini smo uspeli po mojem mnenju tudi nekoliko utrujene Hopse zlomiti in spustiti na le 10 doseženih točk. Brez pretiranega stresa v zadnji minuti smo tako uspeli priti do zmage."

Tadej Ferme: "Hopsi igrajo atraktivno in hitro. So zelo kvalitetna ekipa z dobrimi posamezniki. Imeli smo več energije kot na tekmi proti Širokemu. Taktično smo bili dobro pripravljeni, a za zelo pomembno zmago je bila ključna naša borbenost."

Daniel Vujasinović: "Tekma s Hopsi je vedno pravi derbi. Po nekoliko slabši predstavi proti Širokemu smo bili malo v krču, a šteje zmaga. Čestitke soigralcem in strokovnemu štabu. Mislim, da je to lep obet pred nadaljevanjem sezone."


Rogaško že v torek v Skopju čaka tekma ABA Lige 2. Makedonci so favoriti tekmovanja in naskakujejo vrnitev v prvoligaško druščino.