Celotna novica

Zmagovit začetek novega leta

Košarkarji Rogaške so po zaslugi odlične obrambe prišli do pomembne zmage nad Splitom (74:69).

To je bila prva zmaga naših košarkarjev v ABA Ligi 2 po 21. novembru, ko je Rogaška premagala MZT Skopje. Sledili so štirje zaporedni porazi, od tega kar dva le za točko.

Damjan Novaković: "Lepo je začeti novo leto z zmago. Tokrat smo zmagali po zaslugi odlične obrambe, predvsem na zunanjih pozicijah. Split smo prisilili v 25 izgubljenih žog. Pred tekmo smo imeli dva cilja: zmagati in poizkušati nosilce igre ne obremeniti preveč, saj nas že v soboto čaka prvenstvena tekma. Oboje nam je uspelo, fantom čestitke za dobro igro, publiki pa zahvala za športno in glasno navijanje."

Po vodstvu gostov s 7:4 so Slatinčani z delnim izidom 10:0 prevzeli vodstvo in pobudo, a so se Dalmatinci že do izteka 1/4 vrnili v igro in po uvodnih desetih minutah vodili z 18:16. Sarajlija in Pajić sta v nadaljevanju zadevala z razdalje in dosegla prvih 11 točk Rogaške v 2/4, Rashun Davis je ukradel nekaj žog, domači pa so kljub temu ob polčasu vodili "le" za 4 (36:32).

Gostje so bolje začeli 3/4, Damjan Novaković pa je bil po le minuti igre prisiljen v minuto odmora. Pod košem se je poznala odsotnost poškodovanega Tomića, "leteči" Cobbins je bil praktično nezaustavljiv.

Stefan Mijović je s sireno ob koncu 3/4 znižal na 50:54, po košu Šantlja in še eni trojki Mijovića pa je Rogaška takoj na začetku 4/4 znova povedla. 

Sarajlija mož odločitve

V zadnjih četrtini je nekajkrat "udarila" naveza Sarajlija-Šantelj. Zadnja okrepitev Rogaške je naprej skozi noge Cobbinsa podal za zabijanje Šantlja in vodstvo Rogaške s 63:57, nato je dodal še trojko za 66:60. Sarajlija je nato izsilil še dve osebni napaki v napadu, ukradel žogo, položil za 72:67 in asistiral Šantlju za končnih 74:69 in pomembno zmago Rogaške!

Slatinčane že v soboto čaka tekma Lige Nova KBM, v goste pod vodstvom novega trenerja in zmagi nad Krko prihajajo Šenčurjani.

Naporen januar