Celotna novica

Zmagovit začetek sezone na domačem parketu

Košarkarji Rogaške so na prvi domači tekmi v letošnji sezoni dolgo časa lomili odpor odličnega Zrinjskega. Zmaga je na koncu ostala doma (66:62).

Slatinčani so pred lepo polnimi tribunami Športne dvorane Rogaška Slatina začeli nekoliko zadržano. Po vodstvu gostov s 25:17 sredi 2/4 je Damjan Novaković zahteval še svojo drugo minuto odmora, ki je končno dala rezultate. Domači košarkarji so sicer še dve minuti pred polčasom zaostajali za osem točk, pa odličnem zaključku pa je razlika ob polčasu znašala le še točko (36:37).

V nadaljevanju se je razigranemu Pajiću pridružil še kapetan Vašl (16 točk), svoje je dodal še Rashun Davis (15 točk) in Rogaška je počasi prevzemala pobudo. Varovanci Hrvoje Vlašića, ki so se v minuli sezoni veselili naslova prvaka Bosne in Hercegovine, se niso predali, dve minuti pred koncem je bilo 63:62, končni izid pa sta postavila Pajić, z 18. točkami (+ 10 skokov) najboljši strelec tekme in Davis.

Damjan Novaković: "Osebno nisem zadovoljen z igro, ki smo jo prikazali. V napadu ni bilo dovolj potrpežljivosti, prehitro smo zaključevali napade. Res je, da nismo najbolje uigrani in da je šele začetek sezone. Sem pa zelo zadovoljen, da smo zmagali to tekmo, ki nam bo dala nekaj elana za naprej. Ob koncu še zahvala številni publiki na odlični podpori."

Odlična predstava je tudi za Sinišo Bilićem, ki mu je ob 12-ih skokih le točka zmanjkala do prvega dvojnega dvojčka v sezoni.

Rogaška se v torek odpravlja na gostovanje v Split, ki je sezono začel z dvema prepričljivima zmagama. Naslednji konec tedna pa se z lokalnim derbijem v Šentjurju začenja še nova sezona državnega prvenstva.