Celotna novica

16 trojk Krke za vodstvo v polfinalni seriji

Prva polfinalna tekma Lige Nova KBM je z 91:70 pripadla favorizirani Krki. Druga tekma bo že v ponedeljek v Rogaški Slatini.

V Novem mestu smo spremljali povsem izenačen prvi polčas. Domačini so sicer bolje začeli, 10 točk Lapornika (20 točk) za vodstvo 12:6 pa je Damjana Novakovića prisililo v prvo minuto odmora. Rogaška se je prebudila, Peter Vujačić pa je s trojko poskrbel za prvo vodstvo gostov na tekmi (27:28). Slatinčani so največ vodili za 5 (35:40), ob odmoru pa je prednost po četrti trojki Stipčevića znašala le še točko (40:41).

Naši košarkarji so precej slabše začeli tretjo četrtino in Krka je to hitro izkoristila. Novomeščani so še naprej odlično zadevali z razdalje, po seriji 11:0 pa so prišli do prve občutnejše prednosti na tekmi. Novomeščani so se povsem razigrali, po delnem izidu 18:2 pa je bilo srečanje praktično odločeno (58:46).

Vujačić je Rogaško sedem minut pred koncem sicer približal na - 6 (66:60), a domačini so odgovorili z novo serijo trojk za na koncu kar nekoliko previsoko zmago glede na potek dogodkov na parketu. Dolenjci so zadeli kar 16 trojk iz 32-ih poizkusov.

Ponedeljkova druga polfinalna tekma v Rogaški Slatini se bo začela ob 20:30, naši košarkarji pa bodo naredili vse, da bi o potniku v finale odločala tretja tekma.