Celotna novica

18 trojk Sutjeske za zmago v Rogaški Slatini

Povsem zdesetkana zasedba Rogaške in izjemen strelski večer Sutjeske sta botrovala porazu v 18. krogu ABA Lige 2 (64:97).

Ob dalj časa odsotnem Leliću so proti Sutjeski manjkali še Ferme, Washington in Vujasinović.

Rogaška je povedla s 6:3, a so gostje na krilih razigranega Đokovića pobegnili na 8:16. Novaković je zahteval minuto odmora, njegovi košarkarji pa so se do konca 1/4 približali na pet točk zaostanka (18:23). Gostje, ki so imeli izjemen strelski večer, so že v prvem polčasu zadeli 10 trojk, od tega Đoković 5. Ob polčasu je bilo 32:43.

Domači so se po dveh trojkah Božaka približali na 38:45, a gostje so še vedno zadevali z razdalje. Že sredi 3/4 so tako povedli 42:63 in tekma je bila odločena.

Damjan Novaković: "Zgodilo se ni nič nepričakovanega. Upam, da se bosta Ferme in Vujasinović pozdravila že do ponedeljka, poškodba Washingtona ni hujše narave, v soboto pa se nam priključi še Malcolm Bernard. Ko se bomo kompletirali, bo zagotovo lažje."

Naše košarkarje v ponedeljek v Novem mestu čaka še zadnja tekma rednega dela državnega prvenstva. Rogaška si je sicer že sedmič zapored zagotovila nastop v ligi za prvaka. Takoj po tekmi sledi pot v Cetinje, kjer nas v sredo čaka obračun ABA Lige 2 proti Lovćenu. Drugi teden v februarju je "rezerviran" za tekme Pokala SPAR.