Celotna novica

Lokalni derbi Rogaški

Tudi na četrtem letošnjem lokalnem derbiju s Šentjurjem se je zmage veselila gostujoča ekipa. Rogaška je bila boljša z 68:79.

Slatinčani so kar nekoliko presenetljivo premagali tretjeuvrščeni Šentjur, ki je odlično odigral prvo tretjino rednega dela Lige Nova KBM. Šentjur kljub porazu ostaja na 3. mestu ligaške lestvice, Rogaška (5 zmag, 6 porazov) je na 5. mestu.

Rogaška je bila boljši nasprotnik večji del tekme. Po izenačeni prvi četrtini so si košarkarji Petra Markovinoviča do polčasa priigrali 12 točk prednosti (25:37). Izjemni Riley (19 točk, 13 skokov) je na začetku drugega polčasa povišal na 25:39, sledi pa je strelski mrk gostov in izjemnih pet minut domačega Šentjurja. Ekipa Damjana Novakovića je s serijo 16:0 prevzela vodstvo (41:39), dve minuti pred koncem 3/4 je bilo 50:46. Zaključek četrtine je ponovno pripadel Rogaški, Urban Durnik (15) pa je z dvema zaporednima trojkama poskrbel za vodstvo Rogaške s 53:59. Zadnja četrtina ni prinesla novega preobrata, Rogaška pa je s pametno igro v napadu prednost mirno zadržala do konca.

Pri domačih sta bila najbolj razpoložena Dunn-Martin (18+8+11) in Tomažič (16), pri Rogaški je ob že omenjenih Rileyu in Durniku Špan dosegel 13 točk, 6 skokov in 7 asistenc.

Peter Markovinovič: "Spet smo imeli večji padec v igri, a smo ga na srečo preživeli. Pravočasno smo se pobrali in na koncu zasluženo zmagali. Fantje se zavedajo, kje delamo napake in na tem smo delali tudi na treningih. Imamo mlado ekipo in nič ne gre čez noč."

Članska ekipa Rogaške že jutri odpotuje na Slovaško (Spisski Rytieri), kjer jo v sredo čaka še zadnja tekma Alpe Adria Cup-a v tej sezoni. Naslednja tekma državnega prvenstva in hkrati zadnja v 2022 pa Rogaško čaka v Laškem (29.12.).