Celotna novica

Borac do zmage v Rogaški Slatini

Košarkarji Rogaške so v predzadnjem, 21. krogu ABA Lige 2 morali priznati premoč Borcu iz Čačka (81:88).

Damjan Novaković tokrat ni mogel računati na Durnika, ki v ABA Ligi 2 po prestopu iz Heliosa nima pravice nastopa, in na Sarajlijo, ki ima nekaj težav s poškodbo.

Motivirani gostje so odlično začeli. Po seriji 11:0 so tri minute pred koncem 1/4 povedli že z 28:10, naši košarkarji pa so v uvodnih desetih minutah prejeli kar pet trojk in 31 točk.

Domači so v nadaljevanju le zaigrali nekoliko bolje in se v 2/4 približali na 28:35, a so se gostje znova oddaljili (32:47), prvi polčas pa dobili s 54:39. Čačani so v prvem polčasu zadeli kar 8 trojk in 12 poizkusov.

Naši košarkarji so se v 3/4 približali na 58:64, pred zadnjo četrtino pa so zaostajali za devet. Čačani so v zadnji četrtini zadržali prednost in zasluženo prišli do zmage, po kateri ohranjajo upanje za uvrstitev v play off.

Damjan Novaković: "Odigrali smo izjemno slabo prvo četrtino, ko si je Borac priigral prednost, ki smo jo potem vseskozi lovili. To ni bilo enostavno, saj smo bili brez Mirze Sarajlije, ki je poškodovan in z Davisom in Vašlom, ki sta bolj poškodovana kot zdrava. Tudi zato je svojo priložnost dobil Luka Božak. Generalno sem od 2/4 naprej zadovoljen z igro. Borac je imel odličen met v prvem polčasu, mi v drugem. Bližje kot na -4 nismo prišli. Vse bo v redu, če bodo poškodovani igralci nastopili v soboto. Jasno je, da je bila ekipa z mislimi že na sobotni tekmi, ki bo za nas veliko bolj pomembna, kot je bila ta današnja."

Pri Rogaški je Pajić dosegel 21 točk, Mijović jih je dodal 15, Kosiču pa je le točka zmanjkala do prvega dvojnega dvojčka v sezoni (9 točk, 5 skokov, 11 asistenc!).

Naše košarkarje že v soboto čaka izredno pomembna tekma v državnem prvenstvu. Slatinčani v 2. krogu Lige Nova KBM za prvaka gostujejo na Polzeli, kjer bodo lovili šesto zaporedno zmago v Ligi Nova KBM in drugo v ligi za prvaka.