Celotna novica

Cedevita Olimpija do zmage in finala

Članska ekipa Rogaške po porazu na drugi polfinalni tekmi Lige Nova KBM končuje z nastopi v sezoni 2021/22. Cedevita Olimpija je upravičila vlogo izrazitega favorita in prišla do zmage s 63:82.

Ljubljančani so prvo četrtino dobili z 11:19. Rogaška se je približala na -6, po delnem izidu 0:10 pa je na semaforju pisalo 15:31. S prednostjo 15 točk so Ljubljančani vodili tudi po prvem polčasu (28:43). Slatinčani so se na krilih sijajne publike po glavnem odmoru dvakrat približali na le šest točk zaostanka, a je Olimpija vselej pravočasno ustavila domači nalet, v zadnji četrtini pa so košarkarji pod vodstvom Jurice Golemca tekmo mirno pripeljali do konca.

Cedevita Olimpija se bo v finalu pomerila s Heliosom ali Podčetrtkom. Tam je izid izenačen na 1:1, odločilna tekma bo v petek v Domžalah.

Damjan Novaković je tokrat v rotaciji pogrešal poškodovana Primorca in Bratoža. Po tekmi je takole strnil misli o pravkar končani sezoni: "Pred to serijo ni bilo nobenega dvoma o tem, kdo bo napredoval v finale. Če bi bili kompletni, pa si upam trditi, da je ta ekipa Olimpije edina, ki nas lahko izloči. Mislim, da smo tekom sezone precej napredovali, ekipa ima določeno kvaliteto, igra pa tudi glavo in rep. Uvrstitve v Ligo za prvaka nas je stal nesrečen začetek sezone, bili smo tudi blizu uvrstitve v finale Pokala Spar. V zadnjih dveh sezonah smo kljub močno zmanjšanem proračunu dvakrat igrali polfinale tako v državnem prvenstvu kot v pokalu in mislim da je to naš maksimum. Ponosen sem na doseženo."

ROGAŠKA – CEDEVITA OLIMPIJA 63:82 (11:19, 17:24, 24:22, 11:17)

Rogaška: Smith 13, Sivka 5, Močnik 2, Vujačić 14, Šikanič 8, Zupan, Branković, Armstrong 12, Jackson 9 (10 skokov)