Celotna novica

Članska ekipa začela s pripravami na novo sezono

Damjan Novaković, ki je poleti podpisal novo dveletno pogodbo, je v ponedeljek, 12. avgusta, košarkarje zbral na prvem treningu pred začetkom nove sezone.


Članska ekipa sicer že v sredo potuje na Kitajsko. Košarkarski klub Rogaška je prejel povabilo agencije Sportanzo, da se udeleži dveh pripravljalnih turnirjev na Kitajskem. Naši košarkarji bodo na Kitajskem do 26. avgusta, ko se vračajo v Rogaško Slatino, kjer bodo opravili drugi del priprav.


Novaković je zadovoljen z dosedanjimi okrepitvami: "Dobili smo to, kar smo iskali. Iščemo še igralca na poziciji 5, predvidoma Američana. Nekajkrat smo bili že blizu dogovora, a ni prišlo do realizacije. Igralci so izbrali finančno ugodnejše ponudbe iz drugih držav."


Novaković, ki bo na klopi Rogaške še sedmo sezono zapored, nadaljuje: "Trenutno smo v razgovorih in računamo, da se bo igralec ekipi pridružil po vrnitvi iz Kitajske oz. v začetku meseca septembra. Naša želja je tudi, da v Rogaški Slatini ostane Leon Šantelj, ki mu je pogodba potekla. Tudi z njim smo v razgovorih za nadaljevanje sodelovanja."


Na Kitajsko potujejo Vujasinović, Božak, Ferme, Čevizović, Fon, Lelić, Miličević in Durnik. Ob omenjenih se bodo ekipi pridružili še košarkarji brez pogodb: Šantelj, Čigoja (lani Šentjur), Rožanc (lani Zlatorog), Zupan (lani Sixt Primorska) in Dornik (lani LTH Castings). V primeru, da kateri od košarkarjev zadovolji strokovni štab, obstaja možnost, da pride do podpisa pogodbe.


Staš Sivka je s Slovensko reprezentanco U16 na Evropskem prvenstvu v Vidmu, zato ne Kitajsko ne bo odpotoval, sicer pa bo pridružen treningom članske ekipe.


Slatinčani bodo po vrnitvi v domovino predvidoma odigrali še 8 pripravljalnih tekem, a le dve v Rogaški Slatini. 4. septembra bo v Rogaški gostoval avstrijski Kapfenberg, 6. 9. pa še hrvaški Zabok.