Celotna novica

Derbi preobratov Rogaški

Podčetrtčani so tri minute pred koncem vodili s 87:77, zadnjih 11 točk na tekmi pa so dosegli košarkarji Rogaške (87:88)!

Slatinčani s štirimi zmagami in le enim porazom tako po polovici Lige za prvaka zasedajo 1. mesto.

Pri Podčetrtku je zaradi poškodbe manjkal Sandi Čebular, pri Rogaški je bil zaradi istega razloga odsoten Luka Igrutinović.

Po vodstvu Podčetrtka 7:2 so pobudo hitro prevzeli gostje, ki so na krilih 19-ih točk Nicholsa v 1/4 po 10-ih minutah vodili s 25:30. Rogaška je sicer vodila večji del tekme, največ za 13, 49:62 sredi 3/4. A Podčetrtčani so se po delnem izidu 9:0 že pred koncem 3/4 približali na le točko zaostanka (65:66). Po izenačenju na 77 pet minut pred koncem pa je domačim predvsem po zaslugi Nejca Strnada v dveh minutah uspela serija 10:0 za vodstvo 10-ih točk tri minute pred koncem tekme. A varovanci Damjana Novakovića so še enkrat več pokazali izjemen karakter ...

Na tekmi smo gledali tudi neverjetni individualni dvoboj Atanackovića in Nicholsa. Atanacković je dosegel kar 41 točk, a na koncu je imel več razloga za veselje Nichols, ki je z dvema prostima metoma tri sekunde pred koncem odločil zmagovalca (33 točk, 4 skoki, 5 asistenc). 14 točk je k zmagi Rogaške prispeval Blackshear, po 10 sta jih dodala Gabrovšek in Zupan.

Nejc Zupan: "Za nami je zelo težka tekma. Imeli smo lepo prednost, pa jo zapravili, bili tudi že v izgubljenem položaju, a smo se znova vrnili. To je zelo pomembna zmaga za nas. Vztrajali smo in še enkrat pokazali pravi karakter."

Rogaška že v torek gostuje v Novem mestu, v petek pa v goste prihaja Cedevita Olimpija.