Celotna novica

Derbi za 1. mesto Cedeviti Olimpiji

Zaostalo tekmo 7. kola Lige za prvaka, ki je hkrati odločala o 1. mestu, so po odličnem drugem polčasu dobili košarkarji Cedevite Olimpije (66:88).

Rogaška s šestimi zmagami in štirimi porazi 2. del državnega prvenstva tako zaključuje na 3. mestu, nasprotnik v četrtfinalnih obračunih pa bo znan v soboto, ko bosta odigrana še obračuna med Podčetrtkom in Šenčurjem ter Heliosom in Krko.

Olimpija je sestavila najboljšo zasedbo v zadnjem desetletju, za uvrstitev med najboljše 4 v ABA Ligi in med najboljših 8 v Eurocupu pa je Zmajem zmanjkalo tudi nekaj sreče. Trener Golemac je proti Rogaški enakomerno razdelil minutažo med svoje varovance, najboljši strelec Ljubljančanov pa je bil Kendrick Perry (13 točk), ki je na parketu preživel le 11 minut. Na drugi strani sta bila pri Rogaški najbolj učinkovita Nichols (21+5+6) in Igrutinović (17 točk).

Rogaška je bila v prvem polčasu povsem enakovreden nasprotnik, gostje pa so si odločilno prednost priigrali v 3/4, ki so jo dobili kar s 9:26.

Damjan Novaković kljub porazu ni bil razočaran: "Igrali smo proti ekipi, ki je sestavljena za Final 4 ABA Lige in uspeh v Eurocupu in malo je manjkalo, da bi se jim tudi izšlo. Čudno se sliši, a zadovoljen sem z današnjo tekmo, sploh pa sem prezadovoljen s tem, kaj smo prikazali v Ligi za prvaka in prej v rednem delu državnega prvenstva. Ne glede na nasprotnika pričakujem izenačeno in napeto četrtfinale. Vem, da ne bo lahko, a verjamem, da smo sposobni priti tudi v polfinale."

Trener gostov, Jurica Golemac, je po tekmi pohvalil tako svojo ekipo kot ekipo Rogaške: "Čestitke igralcem za zmago. Dejstvo je, da v Rogaški Slatini nikoli ni lahko igrati, Rogaška se nikoli ne preda. V drugem polčasu smo zaigrali nekoliko agresivneje, Rogaška pa je zaradi krajše klopi nekoliko padla v igri. Mi smo to izkoristili in zasluženo zmagali."

Rogaška, ki si je prednost domačega terena v četrtfinalu priborila že tri tekme pred koncem, zdaj čaka na nasprotnika. V medsebojnem obračunu za 5. oz. 6. mesto se bosta v soboto pomerila Terme Olimia Podčetrtek in GGD Šenčur.