Celotna novica

Dober drugi polčas za zmago nad Zlatorogom

Zaostala tekma 4. kola Lige Nova KBM za obstanek med Rogaško in Zlatorogom ja zanesljivo, z 92:76, pripadla košarkarjem Rogaške.

V dresu Laščanov sta se v Rogaško Slatino vrnila Miljković in Grušovnik, a na koncu nista imela veliko razlogov za zadovoljstvo. Po slabšem začetku, ko so Laščani povedli celo za deset (19:29), je Rogaška že do polčasa ujela priključek (43:42). Po izenačeni tretji četrtini (21:20) so varovanci Damjana Novakovića v zadnjih desetih minutah le zlomili odpor ekipe Aleša Pipana. Petar Vujačić je k zmagi prispeval 21 točk, po 14 točk sta dodala Smith (6 skokov, 6 asistenc) in Bratož, dvomestna sta bila še Armstrong (13+7) in Primorac (12). Svojo priložnost je ponovno odlično izkoristil Staš Sivka (6), ki je v minulem tednu postal najkoristnejši igralec zaključnega turnirja državnega prvenstva srednješolcev, na katerem so dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina osvojili odlično drugo mesto.

Damjan Novaković: "Po 14-dnevnem premoru smo očitno v nekoliko slabši formi. Odigrali smo tri podpovprečne četrtine, v zadnji pa smo nato prišli do relativno visoke zmage. Nisem najbolj zadovoljen, kako izgledamo na igrišču, za kakšno presenečenje v četrtfinalu državnega prvenstva bomo morali zaigrati precej bolje."

Rogaška, ki si je štiri kole pred koncem že zagotovila prvo mesto v Ligi za obstanek, v soboto gostuje pri Triglavu.