Celotna novica

Dober odpor Rogaške, v finalu Krka in Olimpija

Rogaška se je na prvem polfinalnem obračunu dolgo odlično upirala favorizirani Krki, ki se je po preobratu zasluženo veselila zmage z 72:85 in uvrstitve v veliki finale Pokala Spar.

V petkovem finalu se bodo Novomeščani pomerili s Cedevito Olimpijo, ki je bila v večernem terminu s 95:81 boljša od Kansai Heliosa.

Novomeščani so uvodno četrtino dobili s 17:24, a so Slatinčani po delnem izidu 7:0 na začetku 2/4 hitro ujeli priključek. Nobena izmed ekip si v nadaljevanju prvega polčasa ni priigrala občutnejše prednosti, ekipi pa sta tako na glavni odmor odšli poravnani na 44. Rogaška je izjemno začela 3/4, Njegoš Sikiraš je zadel trojko za +8 (54:48). Rogaška je še v 27. minuti vodila s 63:60, Krka pa je odgovorila z delnim izidom 12:0 (72:63). Vprašanje zmagovalca je Krka dokončno rešila v 37. minuti, ko je po delnem izidu 19:2 povedla s 65:79.

Najboljša strelca pri Novomeščanih sta bila Jan Špan z 19-imi točkami in Miha Cerkvenik, ki jih je dosegel 17. Pri Rogaški so po 16 točk zbrali Jordan Session, David Kralj in Njegoš Sikiraš.

Dragiša Drobnjak: "Ko je Krka začela igrati bolj agresivno v obrambi, se mi temu nismo znali prilagoditi. Namesto da bi vztrajali pri ekipni igri, ki nam je do tedaj prinašala dober rezultat, smo se zatekali k individualnim rešitvam in pri tem pogoreli."

Košarkarje Rogaške zdaj čaka nekaj dni počitka, Sikiraš pa se bo pridružil pripravam reprezentance Bosne in Hercegovine. Slatinčani z nastopi v državnem prvenstvu nadaljujejo 2. marca, celoten razpored zadnje tretjine rednega dela Lige Nova KBM si lahko ogledate na tej povezavi.

foto: Drago Perko