Celotna novica

Dober vtis kljub porazu proti Timisoari

Košarkarji Rogaške so na prvi uradni tekmi sezone 2022/23 izgubili proti romunski Timisoari. Kljub tesnem porazu (97:103) so Slatinčani na tekmi Alpe Adria Cupa, ki je bila odigrana v Zaboku, pustili dober vtis.

Rogaško že jutri (v soboto) čaka še druga tekma otvoritvenega turnirja. Ob 19. uri se bodo pomerili z domačim Zabokom.

Rogaška je bolje začela tekmo, a so gostje po zaostanku z 18:10 hitro ujeli priključek (18:18). Uvodna četrtina je pripadla košarkarjem pod vodstvom Petra Markovinoviča, ki so po protinapadu Miličevića (17 točk) na začetku 2/4 prišli do najvišje prednosti na tekmi (33:24). Po minuti odmora na zahtevo gostujočega trenerja je Timisoara ponovno ujela priključek (35:35), Rogaška pa si je na krilih izjemnega Špana do glavnega odmora priigrala prednost petih točk (54:49).

Špan, ki je v prvem polčasu dosegel kar 16 točk, 6 skokov in 8 asistenc, se je poškodoval v zadnji akciji druge četrtine in po glavnem odmoru ni več stopil na parket. Pri Rogaški je manjkal tudi Staš Sivka, tekmo pa so zaradi petih osebnih napak predčasno končali Tabak, Močnik in Kavkler.

Drugi polčas je bil v znamenju romunskih košarkarjev, ki so na krilih razigranega Đokovića (32 točk) hitro ujeli priključek in prišli do sploh prvega vodstva na tekmi (58:60). Pred zadnjo četrtino je bilo 73:75, v zadnjih desetih minutah pa so do izraza prišle izkušnje Romunov, ki so po zmagi nad Zabokom (63:88) prišli še do druge zmage na uvodu v novo tekmovalno sezono.

Markovinovič je po tekmi takole ocenil igro svojih košarkarjev: "Žal trenutna naša fizična pripravljenost še ni na nivoju, da bi zdržali vseh 40 minut in to se je pokazalo tudi na tej tekmi. Veseli dejstvo, da so se poškodovani igralci vrnili, a žal imata zdaj težave Sivka in Špan. Upam, da bomo do začetka državnega prvenstva kompletni. Tekma je bila odigrana na napadalno visokem nivoju. Dejstvo je, da smo igrali proti izkušenejši ekipi in da smo nudili dober odpor vse do zadnje minute."

foto: SCM Timisoara