Celotna novica

Dober začetek premalo za zmago nad Heliosom

Košarkarji Rogaške so v 3. krogu 1. SKL doživeli prvi poraz. Helios Sunsi so bili boljši z 72:67.

Slatinčani so odlično začeli. Razigrana Miličević in Fon sta v uvodni četrtini dosegla po 9 točk, Rogaška pa je povedla z 22:13. Oman je še pred koncem 1/4 znižal na 22:16, v 2/4 pa je Domžalčanom uspel popoln preobrat. Varovanci Damjana Novakovića so v drugih desetih minutah "zmogli" le 8 točk, Helios pa jih je v tem času dosegel 20 - dovolj za vodstvo ob polčasu (36:30).

Nadaljevanje ni prineslo želenih sprememb. Sunsi so še naprej nadzorovali potek tekme in prednost zanesljivo zadržali do konca. Najbolj razigrana sta bila Konjević in Radovčić, ki sta dosegla po 18 točk. Pri Rogaški je Fon dosegel 16 točk (5 trojk), 13 jih je dodal Ferme, po 11 pa Lelić (6 asistenc) in Miličević.

Damjan Novaković: "Podobno kot pred nekaj dnevi v Skopju: Po dobri prvi četrtini je sledila katastrofalna druga. Vseskozi smo lovili zaostanek, se na koncu sicer približali, vendar zaradi nekaj neumnih odločitev v napadu izgubili možnosti za zmago. Čestitke Heliosu za zasluženo zmago."

Prihodnji teden naše košarkarje čakata dve domači tekmi. V torek v Rogaški Slatini gostuje beograjski Dynamic, v soboto pa še Šenčur GGD.

Na preostalih tekmah 3. kroga so Hopsi nadigrali Podčetrtek (96:67), Šenčur je premagal Šentjur (89:82), Krka pa je že med tednom premagala Zlatorog (104:70).

foto: KK Helios