Celotna novica

Domžalčani v polfinale državnega prvenstva

Košarkarji Helios Suns so dobili tudi drugo četrtfinalno tekmo Lige Nova KBM (56:94). Z rezultatom 2:0 v zmagah so se zanesljivo uvrstili v polfinale državnega prvenstva.

Po spodbudnem začetku Rogaške so gostje že v prvi četrtini prevzeli vajeti igre v svoje roke. Po vodstvu gostov 13:24 se je Rogaška sicer približala na le tri točke zaostanka (21:24), a je Helios hitro odgovoril s serijo 10:0 za mirnejše nadaljevanje tekme. Gostje so ob polčasu vodili za 9 (33:42), tekma pa je bila dokončno odločena po tretji četrtini, ki so jo Domžalčani dobili kar z 8:24. Heliosu (Mahkovicu - 31 točk, 6 trojk) je v tem delu tekme uspelo prav vse in razlika je rasla iz minute v minuto. V zadnji četrtini se je razigral še atraktivni Tunstall (23+9), tri trojke je takoj po prihodu v igro zadel mladi Zemljič. Peter Markovinovič je v zadnjih minutah priložnost ponudil še Colnariču in Kavklerju, največ (34) minut pa je na parketu preživel Staš Sivka (8+9). Pri Rogaški sta bila sicer dvomestna le Špan (14) in Tabak (13).

Po tem, ko je Rogaška redni del sezone končala na 5. mestu, naši košarkarji sezono 2022/23 končujejo v četrtfinalu Lige Nova KBM.