Celotna novica

Dragiša Drobnjak še naprej na klopi Rogaške

Košarkarski klub Rogaška in glavni trener Dragiša Drobnjak sta dosegla dogovor o podaljšanju pogodbe. Na klopi Rogaške bo Drobnjak ostal vse do konca sezone 2024/25.

Dragiša Drobnjak: "Veseli me, da smo s klubom prišli do dogovora o nadaljnjem sodelovanju. Verjamem, da je za dobre rezultate potreben čas in kontinuiteta. V prejšnji sezoni smo več priložnosti ponudili domačim igralcem in ta trend želimo nadaljevati tudi v prihodnje. Z dobro selekcijo si v klub želimo pripeljati ambiciozne igralce, ki bodo pomagali k dobrim predstavam in zmagam članske ekipe v sezoni 2024/25."

"V KK Rogaška smo po končani sezoni na podlagi izvedene strokovne analize in razgovora z glavnim trenerjem, Dragišo Drobnjakom, sprejeli odločitev za podaljšanje sodelovanja, saj smo ugotovili, da obe strani podobno ocenjujeta preteklo sezono ter delita klubsko vizijo za prihodnost. S tem smo želeli predvsem zagotoviti kontinuiteto in stabilnost pri vodenju članske vrste, saj je naš klub največje uspehe dosegal ravno v obdobjih, ko je bila zagotovljena kontinuiteta strokovnega dela. Verjamemo, da smo sprejeli pravilno odločitev in da bo Dragiša na podlagi pridobljenih izkušenj iz pretekle sezone uspešno nadgradil svoje delo ter klub znova pripeljal na pozicije, kamor sodi in je v preteklosti že bil." je ob podaljšanju pogodbe z Drobnjakom povedal predsednik KK Rogaška, Kristijan Novak.

Drobnjak je svojo igralsko kariero leta 2018 končal prav v Rogaški Slatini. Po tem je kot pomočnik trenerja deloval v (Petrol) Olimpiji, bil pa je tudi del strokovnega štaba slovenske moške košarkarske reprezentance pod vodstvom Aleksandra Sekulića. V svoji krstni sezoni v vlogi glavnega trenerja je Rogaško popeljal do 8. mesta v Ligi Nova KBM in polfinala Pokala SPAR.