Celotna novica

Helios boljši tudi v drugo

Naši košarkarji proti Heliosu niso imeli svojega večera. Kar 20 izgubljenih žog je bilo preveč, le dve zadeti trojki pa premalo za zmago v Domžalah. Helios je bil boljši s 73:66.

Pri Heliosu je blestela naveza Bratec-Mahkovic-Ferme, pri Rogaški pa je bil zares razpoložen le Gabrovšek, ki je 21-im točkam dodal še 7 skokov.

Domžalčani so pobudo prevzeli že v prvi četrtini, ko so po štirih zaporednih trojkah povedli s 17:10 in Damjana Novakovića prisilili v prvo minuto odmora. Po uvodni četrtini je bilo 25:14, Rogaška pa se je po seriji 9:0 sredi 2/4 približala na 30:28. Zaključek prvega polčasa je znova pripadel Heliosu, ki je ob odmoru vodil za štiri (34:30).

Tudi v nadaljevanju tekme se potek dogodkov ni veliko spremenil. Slatinčani so se nekajkrat približali, a so imeli Domžalčani vselej pripravljen odgovor. Kapetan Šantelj je pet minut pred koncem znižal na 60:54, a je Ferme na drugi strani zadel novo trojko za mirnejši zaključek tekme.

David Nichols, prvi strelec državnega prvenstva, ki je v Ligi za prvaka do te tekme v povprečju dosegal kar 23 točk na tekmo, se je tokrat ustavil le pri sedmih. Sploh prvič v sezoni je dosegel manj kot 10 točk!

Rogaško že v soboto čaka lokalni derbi proti Podčetrtku, 29. aprila pa še zaostala tekma 7. kroga proti Cedeviti Olimpiji.

foto: Gašper Papež