Celotna novica

Helios ni dovolil presenečenja

Slatinčani so v predzadnjem, 26. kolu Lige Nova KBM, visoko izgubili proti Kansai Heliosu. Razpoloženi Domžalčani so bili boljši z 99:69.

Pri Rogaški sta znova manjkala Sikiraš in Sivka, a je bil oslabljen tudi Helios. Damjan Novaković proti Rogaški v igro ni poslal Bernarda in Mirtića.

Rogaška je v Domžalah "grozila" le v 1/4. Pri vodsvu domačih s 14:10 je Rogaška z 9-imi zaporednimi točkami povedla s 14:19, po tretji trojki Kralja pa je prvo četrtino dobila z 18:22. Druga četrtina je prinesla popoln preobrat. Domžalčani so na krilih izjemnega Mahkovica (25 točk, trojke 7/7!) ta del igre dobili kar z 32:11, ob polčasu pa je razlika znašala že varnih 17 točk (50:33).

Drugi polčas ni prinesel preobrata, Helios je bil boljši v vseh segmentih košarkarske igre in zmaga je zasluženo ostala doma. Domžalčani se bodo tako v zadnjem, 27. kolu, s Krko "udarili" za končno 1. mesto po rednem delu državnega prvenstva.

Ob že omenjenemu Mahkovicu so bili v ekipi Heliosa razpoloženi še Copot (21), Blomgren (14), Zemljič (11) in Sirc (10), pri Rogaški pa sta po 19 točk dosegla Kralj in Session (11 skokov).

O obstanku bo odločalo zadnje kolo

Visoka sobotna zmaga Triglava nad Ilirijo (93:72) pomeni, da bo o obstanku v 1. SKL odločalo zadnje kolo. Rogaška prvoligaški status ohranja ob domači zmagi nad Hopsi, v primeru poraza pa bi morali Podčetrtani doma premagati KK Triglav.

foto: KK Domžale