Celotna novica

Helios upravičil vlogo favorita

Košarkarji Rogaške so v 7. kolu Lige Nova KBM doživeli četrti poraz. S 70:86 so bili boljši Helios Sunsi.

Gostje so bolje začeli tekmo in si že do konca prve četrtine priigrali prednost desetih točk (19:29). Domači košarkarji so v 2/4 predvsem po zaslugi Močnika (17 točk) in Miličevića (16) ujeli priključek, a je Helios do polčasa zadržal prednost štirih točk. Tekmo je prelomila 3/4 (15:27), v kateri se je razigral Američan Luke (18 točk, 10 asistenc). Z osmimi zaporednimi točkami je poskrbel za varno prednost Domžalčanov, ki so tekmo nato mirno pripeljali do konca.

Peter Markovinovič: "Začeli smo v slabem ritmu, s premalo energije. Na ta način smo se hitro znašli v zaostanku in porabili veliko energije, da smo ujeli priključek. V 3/4 je nato Luke praktično sam naredil razliko in odločil to tekmo. V obrambi se nismo držali dogovorov, to moramo popraviti. Pozna se nam naša neizkušenost, ekipe kot so Helios pa to seveda znajo kaznovati."

Naše košarkarje v torek, 22. 11., čaka povratna tekma 4. kroga Pokala Spar. Rogaška si je v Šentjurju priigrala prednost petih točk (83:88).

Naslednja tekma državnega prvenstva pa bo naslednjo soboto, 26. 11., ko Rogaško čaka najbližje gostovanje v sezoni. Lokalni derbi v Podčetrtku se bo začel že ob 13. uri.