Celotna novica

Ilirija do zmage v Rogaški Slatini

Tekma 19. kola Lige Nova KBM je s 87:94 pripadla ljubljanski Iliriji.

Domači košarkarji so imeli ogromno težav z osebnimi napakami (v napadu). Zaradi petih osebnih napak so tekmo predčasno končali Durnik, Kraljević in Tabak. Ljubljančani so dosegli kar 25 točk po skoku v napadu, Rogaška na drugi strani le 4.

Napet obračun po reprezentančnem premoru je postregel z nekaj lepimi potezami. Rogaška je bolje začela in hitro povedla z 12:4. Po vodsvu 20:12 je Ilirija s serijo 9:0 ujela priključek, po izenačenem nadaljevanju pa so si gostje v drugi polovici 2/4 priigrali prvo občutnejšo prednost (33:43). Domači košarkarji so po glavnem odmoru vseskozi "lovili" razigrano Ilirijo, v 32. minuti je Tabak (12) zadel za izenačenje na 80. Napeta končnica je pripadla Iliriji, pri kateri je blestel Anej Orel (20 točk, 9 skokov). Ogromno težav sta Rogaški povzročala tudi Shashkov (18) in Arslanagić (16 točk, 12 asistenc). Pri Rogaški je Miličević vpisal 19 točk, po 15 sta jih dodala Sivka in Špan.

Rogaško konec tedna čaka težko gostovanje na Polzeli, naslednja domača tekma pa bo v nedeljo, 19. 3., ko v goste prihaja škofjeloški LTH Castings.