Celotna novica

Izjemen prvi polčas dovolj za zmago nad Hopsi

Košarkarji Rogaške so v 13. kolu Lige Nova KBM visoko premagali Hopse iz Polzele (89:67). To je že četrta zaporedna zmaga košarkarjev pod vodstvom Petra Markovinoviča.

Prvi polčas tekme proti Hopsom je bil zagotovo najboljši polčas Rogaške v tej sezoni. Domači košarkarji so ob 70 % metu iz razdalje zadeli kar 12 trojk, razlika pa je že do glavnega odmora narasla na 25 točk (54:29). Miličević je vseh svojih 18 točk (5 trojk) dosegel že v prvem polčasu, kapetan Špan je bil na koncu blizu celo trojnega dvojčka (25 točk, 10 asistenc, 6 skokov). Domači trener je ob koncu tekme v igro poslal tudi Colnariča in Gajsterja, ki sta vpisala debi v članski ekipi v Ligi Nova KBM.

Peter Markovinovič po koncu tekme ni skrival zadovoljstva: "Ko sem prevzel ekipo, sem rekel, da ta ekipa potrebuje predvsem čas. Predvidevali smo, da bomo pričeli dobro igrati v decembru, kar se je po eni strani tudi zgodilo, po drugi strani pa še vedno delamo določene napake. Če želimo igrati z ekipami, ki so v vrhu, kot sta Krka in Helios, bomo potrebovali še precej treningov. Moram pohvaliti svoje fante, polovica ekipe se je v tem tednu borila z boleznijo, a so stisnili zobe in prišli smo do pomembne zmage."

Rogaško naslednja tekma državnega prvenstva čaka prihodnjo nedeljo, 15. 1., ko se bomo v Hali Tivoli pomerili z Ilirijo.