Celotna novica

Izjemni Gavrilović za tesno zmago Mladosti

Strahinja Gavrilović (45+14) je dobil individualni obračun proti Ronu Jacksonu (31+16), Mladost pa napeto tekmo proti Rogaški (102:98).

Slatinčani, pri katerih sta tudi tokrat manjkala Sivka in Bratož, so se po slabem začetku že v uvodni četrtini znašli v visokem zaostanku 18-ih točk (25:7). Po minuti odmora na zahtevo trenerja Novakovića so se košarkarji Rogaške le izbrali, z precej boljšo igro na obeh straneh igrišča pa so že do polčasa celo prešli v vodstvo (51:52). Po izenačenem nadaljevanju, v katerem je bila pobuda na strani Slatinčanov, pa je o zmagovalcu znova odločala napeta končnica, v kateri pa so bili boljši in srečnejši košarkarji Mladosti na krilih izjemnega Gavrilovića, ki je ob 83 % metu iz igre dosegel kar 45 točk, ob tem pa je zbral še 14 skokov! Izdatno pomoč je imel v Andriji Bojiću (24+10). Zaradi poraza je tako kar nekoliko v senci ostala izjemna predstava atraktivnega Jacksona, ki je za Rogaško 31-im točkam dodal kar 16 skokov! Dvoštevilčni so bili še Armstrong (21), Primorac (16) in Vujačić (14).

Slatinčani imajo po sedmih kolih ABA Lige 2 le eno zmago, izgubili pa so šest tekem. A zgovoren je podatek o koš razliki (-26), ki kaže na nekaj tesnih porazov v samih končnicah. Ob tem se Rogaške že od začetka sezone drži velika smola s poškodbami.

Članska ekipa se že vrača v Slovenijo, kjer jo že v sredo čaka domač obračun državnega prvenstva proti favorizirani Krki.