Celotna novica

Izjemni Smith za visoko zmago nad Hopsi

Košarkarji Rogaške so na tekmi 8. kola Lige Nova KBM za obstanek visoko, s 116:99, premagali Hopse iz Polzele.

Tekma ni imela pravega rezultatskega pomena, Rogaška je s 14. zmago v sezoni le še potrdila prvo mesto v Ligi za obstanek, uvrstitev v četrtfinalne obračune pa so si zagotovili še košarkarji Šentjurja.

Slatinčani, ki so že do polčasa dosegli 57 točk, so prikazali izjemno napadalno predstavo, ob 45 % metu z razdalje so zadeli kar 19 trojk! Najučinkovitejši je bil Daishon Smith (34 točk, 7 trojk). Vujačić je dosegel 20 točk, 15 jih je dodal Zupan, dvomestna sta bila še Bratož (13) in Šikanić (10).

Damjan Novaković: "Obe ekipi sta prikazali slabo igro v obrambi. Videli smo veliko število točk, kar je verjetno atraktivno za gledalce, zame kot trenerja pa ne. Upam, da je to povezano z pomanjkanjem motivacije, po tem ko za nas že nekaj tekem ne odloča več o ničemer. Čakamo četrtinale, a nam bo s tako igro izjemno težko."

Rogaško v sredo v Laškem čaka še zadnja tekma Lige za obstanek, nato pa bo potrebno počakati na razplet izjemno izenačene Lige za prvaka. Slatinčani se bodo v četrtfinalu pomerili z drugouvrščeno ekipo.