Celotna novica

Izjemni White poskrbel za zmago LTH-ja

Rogaška je v 24. kolu Lige Nova KBM po podaljšku izgubila proti LTH Castingsu (80:76). Slatinčani imajo tako le še teoretične možnosti za uvrstitev v četrtfinale državnega prvenstva.

Slatinčani so izjemno začeli in hitro povedli s 3:14. Po minuti odmora Luke Bassina se je LTH Castings s serijo 6:0 nekoliko približal, a je nalet domačih s svojo 3. trojko prekinil Kralj (11). Zaključek uvodne četrtine je pripadel domačim, ki so znižali na 20:23.

Nekaj izgubljenih žog in zapravljenih napadov Rogaške se je tri minute pred koncem prvega polčasa rezultiralo v prvem vodstvu Škofjeločanov na tekmi (28:26). Session (19+11) in Božak sta poskrbela, da je Rogaška na glavni odmor odšla s prednostjo treh točk (28:31).

Rogaška je vodila tudi večji del 3/4, a je Robinson pred začetkom zadnje četrtine poskrbel za izenačenje na 42. Pri vodstvu Rogaške 44:47 je LTH Castings z mini serijo prišel do vodstva z 51:47, Tabak (19) pa je v pravem trenutku zadel trojko za 51:50. Rogaška je v infarktni končnici po trojki Čebularja 15 sekund pred koncem povedla za tri, a je na drugi strani White s trojko (po napadalnem skoku, iz drugega poizkusa) izsilil podaljšek (64:64).

O zmagovalcu je odločal podaljšek

Rogaška je odlično začela dodatnih pet minut, po šestih zaporednih točkah Kotnika (10) je bilo 67:72. White je znižal na -3, po (ne)športni osebni napaki Čebularja in zadetih prostih metih Bilića (16) je bilo le še 71:72. Greene je zadel dva prosta meta za 71:74, White pa trojko in dodatni prosti met za 75:74. Greene je znova ohranil mirno kri s črte prostih metov, neverjetni White pa izza črte 6,75. Po izgubljeni žogi Rogaške je White s črte prostih metov le še potrdil zmago domače zasedbe.

Dragiša Drobnjak v Škofji Loki zaradi poškodbe roke ni mogel računati na Njegoša Sikiraša, ki je prvi strelec in skakalec Rogaške v letošnji sezoni. Zaradi bolečin v rami še vedno manjka tudi Staš Sivka.

Do konca le še trije krogi

Do konca rednega dela Lige Nova KBM so še trije krogi. 15. 4. na domačem parketu gostimo Podčetrtek, 20. 4. gostujemo pri Kansai Heliosu Damjana Novakovića, 27. 4. pa sezono zaključujemo z domačim obračunom proti Hopsom.

Lestvica Lige Nova KBM