Celotna novica

Kljub porazu dober odpor Rogaške

Košarkarji Rogaške so v 3. krogu ABA Lige 2 izgubili proti Vojvodini (81:70).

Damjan Novaković zaradi težav z boleznimi in poškodbami še vedno ne more računati na Armstronga, Dornika in Sivko.

Slatinčani so bili v prvem polčasu povsem enakovreden nasprotnik, Vojvodina pa si je prednost šestih točk ob polčasu (33:27) priigrala šele s serijo 5:0 ob izteku druge četrtine. Po vrnitvi z glavnega odmora je Rogaška po delnem izidu 9:0 celo prevzela vodstvo. Rogaška je korak s favorizirano Vojvodino držala vse do sredine tretje četrtine, ko je do izraza prišla precej večja rotacija in izkušnje na strani srbskega prvoligaša, ki je po dveh porazih zdaj vknjižil prvo zmago v regionalnem tekmovanju.

Ob koncu tekme je svoje prve minute v dresu članske ekipe vpisal Patrik Kavkler, ki se je v statistiko vpisal tudi z zadeto trojko. Pri Rogaški je bil sicer najbolj razigran Petar Vujačić (20 točk), svoje minute pa sta imela tudi Zupan (14) in Jackson (13), ki je s sijajnim zabijanjem preko Rakičevića (13) poskrbel za potezo tekme.

Pri "domačinih" je bil najbolj razpoložen stari znanec slovenskih košarkarskih parketov, Nikola Gaćeša (23), ki je v svoji karieri igral tudi za Helios in Primorsko.

Trener Novaković, ki mu ob vseh težavah zagotovo ni lahko, je po tekmi objektivno ocenil situacijo: "Realno je bila Vojvodina favorit te tekme in to je pokazala tudi na parketu. Znane so naše težave z rotacijo in nemogoče je zdržati 40 minut v dobrem tempu. Vseeno sem zadovoljen s to tekmo in čestitam svojih igralcem na odlični borbi."

Rogaško že v četrtek čaka druga tekma turnirja v Osijeku, ko se bomo pomerili proti Širokemu. Tudi to tekmo z začetkom ob 18. uri si boste v živo lahko ogledali na TV Arena Sport.