Celotna novica

Kodeljevo nared za zaključek Pokala SPAR

Ta četrtek in petek bomo priča prvemu vrhuncu klubske košarkarske sezone v letošnjem koledarskem letu. Ljubljanska dvorana Kodeljevo bo gostila zaključni turnir 23. izvedbe Pokala SPAR.

Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola, vse tekme pa si boste lahko lahko v neposrednem prenosu ogledali tudi na Sportklubu.

V četrtek, 15. 2., ob 17.30 uri se bosta v prvem polfinalnem dvoboju pomerili Rogaška in Krka, ob 20.30 sledi še obračun Kansai Heliosa in Cedevite Olimpije. Veliki finale bo v petek, 16. 2. 2024.

Dragiša Drobnjak: "Z uvrstitvijo na zaključni turnir smo naredili veliko, medtem ko imajo ostali trije predstavniki kar nekakšno obvezo, da sodelujejo na zaključnem turnirju Pokala SPAR. Osebno bi izpostavil eno zadevo, in sicer sem v družbi trenerjev, s katerimi sem sodeloval kot igralec in to si štejem kot veliko čast. Hvaležen sem, ker sem v takšni izbrani družbi. Z Zoranom Martićem dolga leta nazaj v mladi reprezentanci, potem z Gašperjem Okornom kot pomočnikom pri Olimpiji in na koncu tudi s trenerjem Damjanom Novakovićem, ki je bil moj trener ob zaključku kariere. Kar pa zadeva polfinalno tekmo proti Krki, mi smo sproščeni in igramo svojo košarko. Krka je seveda favorit, vendar imamo mi svoje kvalitete in se zavedamo, da znamo ob dobrih dnevih odigrati vrhunsko. Fantje bodo pripravljeni, dali bodo vse od sebe in to je edino, kar od njih zahtevam."

Luka Božak: "Čestitam vsem ekipam za uvrstitev na zaključni turnir. V Rogaški smo zelo veseli, ker bomo letos v družbi najkvalitetnejših slovenskih košarkarskih ekip. Naš nasprotnik v polfinalu je Krka, ki nastopa tudi v regionalnem tekmovanju in jo tudi zelo dobro poznamo. Letos smo že odigrali nekaj medsebojnih tekem, tako da večjih skrivnosti ni. V Ljubljano potujemo z dobrimi občutki in samozavestni, tudi zaradi četrtfinalnega obračuna, kjer smo pokazali, da lahko z ekipno in zbrano igro pariramo tudi na papirju močnejšim tekmecem. Bi pa to priložnost izkoristil, da povabim navijače, da se v čim večjem številu udeležijo zaključnega turnirja Pokala SPAR, še posebej pa navijače Rogaške, da nas pridejo podpreti in da skupaj uživamo v novi priložnosti za uspeh slatinske košarke."

Vir: KZS