Celotna novica

Krka do zmage šele po podaljšku

Domači košarkarji so se sijajno borili, imeli ob koncu rednega dela zmago že na dosegu roke, po podaljšku pa je Krka slavila s 74:79.

Pri Rogaški je tekmo prvič v karieri v prvi peterki začel 17-letni Staš Sivka. Novomeščani so silovito začeli in povedli s 0:9, Rogaška pa se je do konca uvodne četrtine približala na štiri točke zaostanka. Nichols (15 točk) in Šantelj (17 točk) sta na začetku 2/4 Rogaško popeljala v vodstvo 21:17, a je na drugi strani s tretjo trojko odgovoril Comphor. Slatinčani so v prvem polčasu zgrešili kar osem prostih metov, a kljub temu je Krka ob glavnem odmoru vodila le za tri (31:34).

Gostje so imeli pobudo tudi v nadaljevanju, po že peti trojki Comphorja pa sta Vujačić (11) in Nichols iz razdalje odgovorila za nov mini preobrat in vodstvo domače ekipe s 46:45. Slatinčani so si po zaslugi Bernarda (14 točk, 9 skokov, 8 asistenc) do začetka zadnje četrtine priigrali štiri točke prednosti.

Pri Rogaški je zaradi poškodbe gležnja manjkal Nejc Zupan.

V 4/4 se je pri Krki razigral še občasni slovenski reprezentant, Miha Škedelj (18), ki je poskrbel za serijo Krke 8:0 (51:55). A še več skrbi je za domačega trenerja pomenila peta osebna napaka Nicholsa pet minut pred koncem (rednega dela) tekme. Novaković je v igro vrnil Sivko, ki je na parketu ostal celotno končnico in tudi vseh pet minut podaljška! Vujačić je minuto pred koncem 4/4 zadel za minimalno vodstvo Rogaške (66:65), na drugi strani pa je za dve zadel izkušeni Stipčević. Po dveh napakah petih sekund na obeh straneh je imela Rogaška šest sekund za zadnji napad. Po osebni napaki nad Gabrovškom (10 točk, 8 skokov) je bil David v prvo nenatančen, v drugo pa je poskrbel za podaljšek (67:67).

Rogaška se ja borila še naprej in Gabrovšek je 47 sekund pred koncem zadel za 74:73. Zadnjih šest točk na tekmi pa je dosegla Krka in tako prišla do 13. zmage v sezoni.

Damjan Novaković je po tekmi izrekel besede, ki jih iz njegovih ust slišimo zelo redko: "Za mene so naši igralci danes zmagali tekmo, kljub temu, da je nismo. Poraz ni usoden, a izgubiti seveda nikoli ni prijetno. Po tem, ko smo ostali brez Nicholsa, smo imeli težave z organizacijo v napadu. Zgrešili smo prosti met za zmago, v zadnji minuti podaljška pa je Stipčević ukradel žogo Vujačiću. Lahko bi mu zamerili, a potrebno je vedeti, da Stipčević igra za več denarja, kot stane naša celotna ekipa skupaj. Če je zmaga Krke zaslužena, ocenite sami. Do naslednje tekme imamo kar 14 dni časa, ki jih bomo izkoristili za kvaliteten trening."

Rogaško do konca rednega dela državnega prvenstva čakata le še dve tekmi. Vse tekme s propadlo Primorsko so namreč registrirane z 20:0 v korist nasprotnika. 27. januarja v Rogaško Slatino prihajajo Hopsi, 6. februarja pa Slat'no v Podčetrtku čaka najbližje gostovanje v sezoni.