Celotna novica

Krka do zmage v Rogaški Slatini

Košarkarji Rogaške so v 9. krogu 1. SKL doživeli tretji poraz.

Krka je v Rogaški Slatini upravičila vlogo favorita in slavila s 58:67.

Po izenačenem uvodu so si gostje hitro priigrali prvo občutnejšo prednost (8:17). Ob koncu 1/4 je bilo 12:23. Slatinčani so v napadu težko prihajali do čistih položajev za met, na drugi strani pa so bili razpoloženi Jošilo, Lapornik in Cosey. Dodatne težave v rotaciji je povzročila dosojena četrta osebna napaka Leliću. Po nedosojeni očitni osebni napaki ob polaganju Vujasinovića je sledila tehnična napaka domače klopi, Novomeščani pa so pobegnili na 28:43. Izid polčasa je s trojko postavil Ferme (31:43).

Po vodstvu Krke za 17 je Lelić s petimi zaporednimi točkami Rogaško približal na - 12, a je Ramljak znova poskrbel za visoko prednost Novomeščanov, ki so pred zadnjo četrtino vodili z 41:59. Domačini so se dobre tri minute pred koncem približali na 11 točk zaostanka, novi trener Krke, Vladimir Anzulović, pa je z minuto odmora prekinil mini serijo Rogaške.

Novomeščani so se še enkrat izkazali za tradicionalno najmanj ugodnega nasprotnika Rogaške v državnem prvenstvu.

Izjavi trenerjev

Damjan Novaković: "Zaslužena zmaga Krke, ki je igrala energično, maksimalno motivirano in bila nagrajena z odličnim procentom meta za tri, sploh v prvem polčasu. Na drugi strani mi nismo blesteli v ničemer. Kljub temu je ta mesec za nas uspešen. Čaka nas še ena težka tekma, zato se moramo hitro regenerirati."

Vladimir Anzulović: "Veste, da spoštujem ekipo Rogaške, ki to sezono igra v zelo dobri formi. Rogaška je vedno bila in bo vroč teren. Če tekme ne vzameš resno, nimaš možnosti za zmago. Danes smo bili mi boljši, kontrolirali smo večji del tekme, na koncu pa nas je nekoliko presenetila agresivna igra Rogaške, a zmaga nikoli ni bila vprašljiva."

Rogaška v sredo odhaja v Split, kjer jo v četrtek ob 18. uri čaka pomembna tekma ABA Lige 2. Naslednja domača tekma sledi naslednjo sredo, 4. decembra, ko v Rogaški Slatini gostuje Sloboda iz Tuzle.