Celotna novica

Krka do zanesljive zmage

Novomeščani so v Rogaški Slatini prišli še do 10. zaporedne zmage v Ligi Nova KBM.

Rogaška je odlično začela tekmo in povedla s 7:0, a je za tem sledila simultanka Roka Stipčevića, ki je do konca 1/4 dosegel kar 17 točk, Krka pa je povedla z 21:34. Dodatne skrbi za domačega trenerja Markovinoviča je predstavljala še tretja osebna napaka Ivana Miličevića. Rogaška je bila nerazpoložena v napadu, na drugi strani pa so Novomeščani v prvem polčasu zadeli kar 10 trojk iz 12-ih poizkusov (83 % natančnost)!

Slatinčani so tretjo četrtino dobili z 18:13 in se pred zadnjimi desetimi minutami približali na 13 točk zaostanka (52:65). Sledil je strelski post, ko domači košarkarji v zadnji četrtini kar osem minut niso dosegli koša iz igre - dve minuti pred koncem je svojo četrto trojko zadel Močnik (12 točk). Krka je v zadnjih minutah tako svojo prednost ponovno nekoliko povišala, na koncu je bilo 60:83.

Po odsotnosti zaradi poškodba kolena se je na parket vrnil Cody Riley (11), v naslednjih dneh pa v Rogaško Slatino prihaja Daishon Smith.

Rogaška v začetku naslednjega tedna odhaja v Romunijo, kjer jo v torek, 13. 12., čaka tekma Alpe Adria Cup-a proti CSM Timisoari.