Celotna novica

Krka upravičila vlogo favorita

Brez Glišića, s poškodovanim Bernardom in izkjučenim Nicholsom so bili Slatinčani v drugem polčasu brez možnosti (94:71).

Tekmo so bolje začeli domačini, ki so po zaslugi razigranega Škedlja hitro povedli z 10:3. Sredi uvodne četrtine se je poškodoval Bernard, ki do konca prvega polčasa ni več stopil na parket. Petar Vujačić je s petimi zaporednimi točkami poskrbel za vodstvo Rogaške s 13:14, a je zaključek prve četrtine znova pripadel Krki (20:16).

Po devetih zaporednih točkah Nicholsa na začetku 2/4 je Rogaška povedla z 22:26. Po izenačenem nadaljevanju so Slatinčani ob vodstvu 26:30 povsem popustili, Krka pa je s serijo 15:1 prešla v vodstvo. A največ težav je Damjanu Novakoviću povzročila sodniška odločitev 11 sekund pred koncem polčasa. David Nichols je prejel tehnično napako zaradi domnevnega simuliranja osebne napake v napadu, po nešportni osebni napaki nekaj minut pred tem pa je to pomenilo predčasen konec tekme za prvega organizatorja igre Rogaške.

Krka je ob polčasu vodila s 44:35, vse težave Rogaške pa so se rezultirale v slabi 3/4, ko je bila tekma praktično že odločena (74:52). Zadnja četrtina je bila tako bolj formalnost, Novaković pa je več priložnosti namenil Božaku, Sivki in Močniku.

Ekipo Rogaške je po sporazumni prekinitvi pogodbe zapustil Miloš Glišić. Blizu vrnitve v dres Rogaške je Leon Šantelj, ki že trenira s Slatinčani in je tik pred podpisom pogodbe.

Naslednja tekma Rogaško čaka naslednjo sredo, ko v Rogaški Slatini gostuje Koper Primorska.

foto: Drago Perko/KK Krka