Celotna novica

Vodilna Krka upravičila vlogo favorita

Oslabljena Rogaška je v 16. kolu Lige Nova KBM izgubila pri vodilni Krki. Novomeščani so bili boljši s 82:76.

Trener Drobnjak v Novem mestu ni mogel računati na prvega strelca in skakalca svoje ekipe, Njegoša Sikiraša, ki ima težave z bolečinami v rami. Sikiraš je sicer v teh dneh prejel vabilo na februarski reprezentančni zbor državne reprezentance Bosne in Hercegovine.

Gostje so odično začeli in na krilih Sessiona, ki je že v uvodni četrtini dosegel 12 točk, prvo četrtino dobili z 19:22. Krka je z osmimi zaporednimi točkami na uvodu 2/4 prevzela vodstvo, a je nalet Novomeščanov s trojko hitro ustavil Božak. Darko Planinić (24 točk, 18 v prvem polčasu) je zadominiral pod košem, Krka pa je na glavni odmor odšla s prednostjo 43:34.

Varovanci Gašperja Okorna so v 3/4 povedli z 52:39, a se naši košarkarji niso predali. Jugovac je znižal na 55:54, Krka pa je pred zadnjo četrtino vodila z 59:54. Rogaška je priključek držala do šest minut pred koncem tekme (64:63), Novomeščani pa so v končnici potrdili vlogo favorita in zasluženo prišli že do 14. zmage v sezoni.

Session je na parketu preživel vseh 40 minut, 24-im točkam je dodal 11 skokov. Dvomestna sta bila še Kralj (18, 5 trojk) in Tabak (12).

Prihaja Greene, vrača se Sivka

Naše košarkarje zdaj čaka dan počitka, nato pa priprave na nadaljevanje sezone. V soboto, 27. 1. 2024, v goste prihajajo zadnjeuvrščeni Hopsi, 3. 2. pa drugo tretjino Lige Nova KBM končujemo z gostovanjem pri Triglavu. Takrat bo Dragiši Drobnjaku že na voljo tudi Javon Greene, po poškodbi rame in dolgotrajni rehabilitaciji pa bi lahko prvič v letošnji sezoni na parket stopil tudi Staš Sivka