Celotna novica

Odločilna tekma Krki

Košarkarji Rogaške so na odločilni tretji polfinalni tekmi dobro namučili favorizirano Krko. Novomeščani se bodo po zmagi s 85:77 v finalu pomerili s Cedevito Olimpijo. Finalna serija na tri zmage se bo začela 26. maja.

Na tretji tekmi polfinalne serije je še bolj do izraza prišla daljša klop Krke. Damjan Novaković je namreč tudi tokrat v igro poslal le sedem svojih košarkarjev, ki so se odlično borili, a je za nov preobrat zmanjkalo moči. Ob Nicholsu (21 točk, 9 asistenc) je vseh 40 minut na parketu preživel tudi Gabrovšek (20 točk), s kapetansko predstavo se je znova izkazal Leon Šantelj (14 točk, 9 skokov).

Po izenačenem začetku je Krka po četrti trojki Roka Stipčevića (18) že v 1/4 povedla z 31:18. Prednost je v drugi četrtini narasla celo na 16 točk. Strelsko že tako razpoloženi Novomeščani so po napadalnih skokih (16!) prihajali še do drugih priložnosti za met.

Rogaška se je na začetku drugega polčasa po seriji 7:0 približala na 49:42, a je Krka hitro odgovorila. Ko je Nejc Barič (17) dobrih sedem minut pred koncem zadel za 67:52 se je zdelo, da je tekma odločena. A tudi tokrat se naši košarkarji niso predali. Nichols je Rogaško štiri minute pred koncem najprej približal na štiri točke zaostanka (69:65), v naslednjem napadu pa je trojka za popoln priključek ostala "na obroču". Na drugi strani je Stipčević s trojko poskrbel za mirnejšo končnico gostiteljev.

Kljub izpadu v polfinalu državnega prvenstva za naše košarkarje to še ne pomeni konec sezone. Rogaško v soboto namreč čaka še polfinalni obračun Pokala Spar! Na Kodeljevem se bodo za uvrstitev v finale pomerili s Šentjurjem.