Celotna novica

Laščani kot prvi porazili Rogaško

Po 5. krogu Lige Nova KBM ni več neporaženih ekip.

Doslej neporaženi Slatinčani in Novomeščani so namreč prvič izgubili. V Rogaški Slatini je slavil Zlatorog (75:77), Krka pa je klonila v Šentjurju.

Košarkarji Rogaške so proti Zlatorogu slabo začeli, Laščani pa so na krilih razpoloženega Ganta hitro povedli z 11:4. Domačini so hitro izenačili na 15, a so gostje do konca 1/4 znova pobegnili (24:31). Slatinčani so ob polčasu ob kar 50 prejetih točkah zaostajali za 8. V nadaljevanju so se košarkarji Rogaške približali, ekipi pa sta v samo končnico tekme vstopili izenačeni (75:75).

Slatinčani so izgubili žogo, Thomas pa je sekundo pred koncem postavil končno izid za, bodimo iskreni, zasluženo zmago Zlatoroga.

Damjan Novaković: "Poraz na današnji tekmi bi lahko kasirali že prejšnji teden v Ljubljani, ko smo igrali podobno tekmo in na koncu srečno izvlekli zmago, kar se nocoj ni zgodilo. Dobit 31 točk v 1/4 in v 2/4 šest minut odigrati brez osebne napake je velik problem. V drugem polčasu smo se resetirali in začeli igrati tako kot znamo. Žal so Laščani odgovorili. Na koncu smo imeli svojo priložnost, da tekmo vendarle zmagamo. Žal smo žogo izgubili in Thomas je to kaznoval. Čestitke Laškemu na zasluženi zmagi."

Pri Rogaški je Obrad Tomić dosegel 23 točk, temu pa dodal še 8 skokov, 3 ukradene žoge, 4 blokade in šest izsiljenih osebnih napak - index učinkovitosti 35. 19 točk je dodal Marko Pajić. PrI Zlatorogu je pet košarkarjev doseglo dvomestno število točk. Največ, 16, Nejc Barič, le točko manj pa Thomas in Rojc.

Slatinčani so s porazom zapravili priložnost, da bi sami ostali na vrhu lestvice Lige Nova KBM. Zdaj prvo mesto delijo s Krko. Zadnja tekma 5. kroga bo odigrana v nedeljo, ko se bosta pomerila Olimpija in Šenčur.