Celotna novica

Na Polzeli poraz po podaljšku

Hopsi so prekinili niz petih zaporednih porazov na medsebojnih obračunih proti Rogaški (102:99).

Ključno vlogo pri tem sta odigrala prav nekdanja košarkarja Rogaške, Jure Pelko (23) in Matic Grušovnik (21+12).

Polzelani so v tem tednu zamenjali trenerja, Matjaža Čuješa je na klopi zamenjal Boštjan Kuhar.

Začetek tekme je pripadel Rogaški, ki je v uvodni četrtini dosegla kar 33 točk in si priigrala prednost 8-ih točk. Hopsi so do polčasa ujeli priključek (45:47), v 3/4 pa so pri rezultatu 45:50 s serijo 12:0 prevzeli vodstvo. Po tem, ko se je Rogaška s šesto zadeto trojko Jean-Baptista v 33. minuti približala na 73:75, je za varnejšo prednost Hopsov s šestimi zaporednimi točkami znova poskrbel Pelko. Hopsi so štiri minute pred koncem pobegnili na 88:75 in zdelo se je, da je tekma odločena.

A Slatinčani se niso predali: dve minuti pred koncem je bilo 88:83, nalet Rogaške pa je s trojko prekinil Pešak. Na drugi strani je Patrik Tabak (15) z dvema trojkama in polaganjem minuto pred koncem poskrbel za izenačenje na 91. Po minuti odmora na zahtevo domačega trenerja je napad Hopsov s trojko uspešno zaključil Pelko, za novo izenačenje in podaljšek pa je poskrbel razigrani Tabak. Slatinčani odličnih zadnjih minut rednega dela tekme žal niso nadgradili z dobro igro v podaljšku in zmaga je ostala doma.

Rogaška po porazih proti Iliriji in Hopsom po 21. krogu zdaj deli 5. mesto s Šentjurjem in Ilirijo. Naslednjo nedeljo v Rogaški Slatini gostuje škofjeloški LTH Castings.