Celotna novica

Napeta končnica Lovćenu

Košarkarji Lovćena so dosegli zadnjih šest točk na tekmi in zmaga je ostala doma (70:64).

Črnogorci so se tako tri kroge pred koncem rednega dela ABA Lige 2 Rogaški približali na le zmago zaostanka in tako še zaostrili boj za play-off.

Kapetan Ferme je s soigrali sicer odpotoval v Cetinje, a še na tretji tekmi zapored ni stopil na parket. Kar 33 minut je v svojem debiju tako na parketu preživel Malcolm Bernard, ki je v tem času dosegel 12 točk in 7 skokov, a je izgubil tudi 5 žog.

Slatinčani so dobro začeli, povedli s 7:14, a so gostje že ob koncu 1/4 vodili z 22:18. V izenačeni drugi četrtini si nobena izmed ekip ni priigrala občutnejše prednosti. Drugi polčas so bolje začeli domači, ki so povedli s 45:38 in 49:43, a sledila je serija gostov 8:0 za vodstvo 49:51. 

Domači so sredi zadnje četrtine prišli do najvišje prednosti na tekmi (64:56), a se Rogaška ni predala. Bernard je dobri dve minuti in pol pred koncem zadel za izenačenje na 64, a je na drugi strani nalet gostov prekinil Mašan Vrbica. Slatinčani so zapravili svoje priložnosti, Allen in Vrbica pa sta s črte prostih metov potrdila domačo zmago.

Drugi teden februarja je rezerviran za pokalna tekmovanja, sledi "reprezentančno okno", ABA Liga 2 pa se nadaljuje šele 27. februarja, ko v Rogaški Slatini gostuje Split.

foto: Novak Abramović