Celotna novica

Napeta končnica Širokemu

Naši košarkarji so v 4. kolu ABA Lige 2 izgubili proti Širokemu (80:88). Tekmo je 12 sekund pred koncem odločil Michael Scott.

Slatinčani so se znova zelo dobro upirali Širokemu, ki v svojih vrstah premore kar nekaj košarkarjev, ki so igrali vidno vlogo tudi v ABA Ligi.

Rogaška je dobro začela in povedla s 14:9. Po minuti odmora na zahtevo Danijela Jusupa je Široki s serijo 10:0 povedel s 14:19, ob koncu prve četrtine pa je bilo 19:21. Po izenačenem nadaljevanju so državni prvaki BiH na glavni odmor odšli s prednostjo treh točk. Pri Rogaški se je na lastno odgovornost po poškodbi na parket vrnil Terry Armstrong, ki je kljub rezervirani igri dosegel 13 točk. Svojo daleč najboljšo tekmo v dresu Rogaške je odigral Domen Bratož, ki je 27-im točkam (6 trojk) dodal še po 7 skokov in asistenc.

Slatinčani so sredi zadnje četrtine povedli s 76:72, a je Širokemu uspel preobrat za vodstvo s 77:82. Z novo trojko je za napeto končnico poskrbel Bratož, a je na drugi strani vse upe po presenečenju v zadnji sekundi napada s trojko pokopal Scott.

Članska ekipa se v petek vrača iz Osijeka, že v soboto pa nas v Šenčurju čaka tretja tekma v petih dneh.