Celotna novica

Neverjeten preobrat Splita

Veliki derbi 20. kroga ABA Lige 2 je pripadel Splitu.

Slatinčani so šest minut pred koncem vodili s 70:56, a na koncu izgubili z 71:80.

Po izenačenem uvodu si je Rogaška po dveh zabijanjih Washingtona in trojki kapetana Fermeta priigrala vodstvo s 17:9. Splitčani so se približali na 17:16, zaključek prve četrtine pa je ponovno pripadel domačim (23:19).

Pri gostih je korak z Rogaško držal predvsem razpoloženi Maj Kovačevič, ki je v prvem polčasu dosegel vseh svojih 11 točk. Bernard je sredi 2/4 zadel za 35:28 in gostujoči trener, Ivica Skelin, je zahteval še svojo drugo minuto odmora. O pomembnosti tekme priča tudi dejstvo, da je do tega trenutka svoji dve minuti odmora v prvem polčasu že izkoristil tudi Damjan Novaković. Ob polčasu je Rogaška vodili s 43:41.

Drugi polčas = polčas preobratov

Drugi polčas je s trojko odprl hrvaški reprezentant, Pavle Marčinković, Split pa je povedel šele prvič po 4. minuti in rezultatu 6:9. Dalmatinci so svojo prednost še povišali (43:49), po Durniku pa je svojo četrto osebno napako prejel še Washington. Slatinčani kar pet minut niso dosegli koša, strelski mrk pa je sredi 3/4 prekinil Čigoja. Rogaška se je prebudila in s serijo 10:0 znova prešla v vodstvo s 53:49. Po petih minutah brez doseženega koša so Slatinčani v naslednjih treh s serijo 16:3 prišli do vodstva za sedem, pred zadnjo četrtino je bilo 61:54.

Split do zmage s serijo 19:0

Fon je takoj na začetku 4/4 povišal na 63:54, v 34. minuti pa je v zadnji sekundi napada zadel trojko za prvo dvomestno prednost na tekmi (68:56). Razliko je v naslednjem napadu na 70:56 še povišal Ivan Miličević (22 točk). Tukaj pa se je začel razpad sistema oz. igre pri Rogaški. Gostje so se tri minute pred koncem približali na 70:66. Po time-outu Novakovića pa je Morris z osmimi zaporednimi točkami poskrbel za vodstvo Splita (70:74).

V zadnji minuti so rumeno-črni s črte prostih metov le še potrdili neverjeten preobrat na medsebojnem obračunu do tega kroga četrtouvrščenih ekip.

Do konca rednega dela sezona sta le še dve tekmi. Slatinčani prihodnjo sredo gostujejo v Tuzli, 12. marca pa bo v Rogaški Slatini slovenski derbi proti Helios Suns. Takrat bosta dokončno znana tudi polfinalna para regionalnega tekmovanja.