Celotna novica

Neverjetna zmaga po podaljšku!

Zmagovalca izjemnega obračuna 6. kroga ABA Lige 2 smo dobili šele po podaljšku!

Na koncu so se, tudi z nekaj sreče, veselili košarkarji Rogaške (98:97)!

Tekmo so precej bolje začeli gostje, ki so Damjana Novakovića pri vodstvu z 2:9 prisilili v prvi time-out. Po uvodnih šestih minutah igre je bilo že 4:16. Slatinčani so se nato le prebudili in se že do konca 1/4 približali na le tri točke zaostanka (17:20). Novakoviću so skrbi povzročale tudi tri osebne napake Washingtona, ki je sicer dobro začel srečanje. Pri gostih je bil najbolj razigran prvi strelec ekipe, Milan Vulić, ki je že v 1/4 dosegel 10 točk.

Dornik (11 točk) je v 13. minuti zadel za prvo izenačenje po začetku tekme (24:24), a gostje so po treh doseženih trojkah in delnem izidu 13:2 znova povedli (26:37). Nalet gostov sta ustavila Ferme in Fon, ki sta poskrbela za serijo 11:2 in znižanje na le dve točki zaostanka (37:39). Zaključek prvega polčasa je ponovno pripadel gostom, ki so se na odmor odpravili s šestimi točkami prednosti (37:43).

Začetek drugega polčasa je bil v znamenju Rogaške. Vujasinović (17 točk, 7 asistenc) in Ferme sta zadevala iz razdalje, po seriji 8:0 so Slatinčani prišli do sploh prvega vodstva na tekmi (45:43). Gostje se niso predali - ravno nasprotno - odgovorili so z delnim izzidom 13:0 in povedli s 45:56. Pred zadnjo četrtino so ohranili pet točk naskoka. Rogaška je na začetku 4/4 zapravila nekaj napadov za priključek, gostje pa so to kaznovali in znova pobegnili na varnejšo prednost desetih točk (64:74).

Napeta končnica

Trojka Lelića (13 točk), štiri zaporedne točke Washingtona in zadeta prosta meta Fermeta so Rogaško pripeljali na le točko zaostanka (73:74). Dornik je minuto in pol pred koncem zadel za izenačenje na 83, na drugi strani je dva prosta meta zadel Todorović. Ferme je bil polovično uspešen, Todorović pa je goste 19 sekund pred koncem popeljal v vodstvo s 84:87. Po minuti odmora na zahtevo domačega stratega je Miličević (8 točk, 8 skokov, 5 asistenc) 14 sekund pred koncem zadel trojko za novo izenačenje (87:87), po zapravljenem napadu gostov pa smo spremljali podaljšek.

Miličević junak, Novi Pazar zapravil še drugi napad za zmago

V dodatnih petih minutah si nobena izmed ekip ni priigrala večje prednosti. Tadej Ferme pa je s petimi zaporednimi točkami poskrbel za vodstvo Rogaške s 96:94. Gostje so 40 sekund pred koncem povedli za točko, Ivan Miličević pa je 18 sekund pred koncem zadel prosta meta za minimalno vodstvo Rogaške (98:97). Rogaška je obranila zadnji napad za neverjetno zmago pred sijajnimi tribunami Športne dvorane Rogaška Slatina!

Damjan Novaković: "Izjemno težka tekma. Mislim, da smo tekmo odprli zelo nemotivirano in s slabo govorico telesa. Nasprotniku smo dovolili, da začuti tekmo, zato je bilo izjemno težko. Večkrat smo se približali, celo povedli in spet padli. Na koncu smo se borili in borili in prišli do tesne zmage."

Ferme MVP

Pri Rogaški je kar pet košarkarjev doseglo dvomestno število točk, najbolj pa je izstopal Tadej Ferme. Kapetan Rogaške je dosegel 28 točk, ob tem pa je zbral še 4 skoke, 5 asistenc in izsilil 7 osebnih napak. Seštevek prinaša valorizacijo 32 in resno kandidaturo za vnovičen naziv najkoristnejšega igralca kroga ABA Lige 2. "Fermi" je po tekmi zmago pripisal veliki borbenosti in želji: "Ključna je bila naša želja. Res smo si želeli te zmage. "Vrgli" smo se za vsako žogo."