Celotna novica

Nezaustavljivi Durnik za zmago nad Podčetrtkom

Lokalni derbi v 26. kolu Lige Nova KBM je pripadel košarkarjem Rogaške. Slatinčani na krilih izjemnega Durnika (31+9) so slavili s 94:84.

Do tega kroga na lestvici povsem izenačeni ekipi sta prikazali dobro predstavo, v kateri pa so bili uspešnejši košarkarji pod vodstvom Petra Markovinoviča. Rogaška je z zmago naredila velik korak k vsaj 6. mestu po rednem delu državnega prvenstva, končni vrstni red in nasprotnik v četrtfinalu pa bo znan po tekmi v Šentjurju (6. 5.).

Domači so bolje začeli in v 7. minuti povedli s 26:15, a so gostje s serijo 10:2 hitro ujeli priključek (28:25). V drugi četrtini so gostje izkoristili nekaj zapravljenih napadov Rogaške, Žan Kosič pa je v 14. minuti zadel trojko za vodstvo gostov 34:38. Slatinčani so dobro reagirali, po izenačenem nadaljevanju je izid prvega polčasa (53:51) s trojko postavil Tabak (12).

Drugi polčas se je začel s (pre)hitro dosojeno četrto osebno napako Španu, po kateri je domači kapetan dobil še tehnično osebno napako in tekma je bila zanj končana. Podčetrtčani so si sredi 3/4 priigrali najvišjo prednost na tekmi (59:66), Rogaški pa je z delnim izidom 12:0 uspel popoln preobrat. Slatinčani do konca tekme prednosti niso več izpustili iz rok in zmaga je, zasluženo, ostala doma.

Ob že omenjenemu Durniku so bili pri Rogaški razpoloženi še Miličević (20), Tabak in Jean-Baptiste (12+7+6). Izpostavimo še odločilne skoke v napadu Staša Sivke in Domna Močnika, ki je tekmo končal s +/- 15! Pri gostih sta bila najučinkovitejša nekdanja Slatinčana, Čebular (26) in Kosič (21).