Celotna novica

Novi glavni trener je Peter Markovinovič

Vodenje članske ekipe KK Rogaška prevzema Peter Markovinovič.

Markovinoviča ni potrebno posebej predstavljati. Po tem, ko je kot igralec šel skozi vse mlajše selekcije in nosil tudi kapetanski trak članske ekipe, je po koncu igralske kariere hitro zajadral v trenerske vode. Odlično delo v mlajših selekcijah KK Rogaška so prepoznali tudi na Košarkarski zvezi Slovenije, ki mu je najprej zaupala selektorski položaj fantov U18, v letošnjem poletju pa Markovinovič vodi reprezentanco fantov U20.

Ob delu z mlajšimi selekcijami je bil Peter Markovinovič dolga leta tudi desna roka Damjana Novakovića in tako pomemben člen uspehov članske ekipe v zadnjem desetletju.

Markovinovič se bo v sezoni 2022/23 prvič preizkusil v vlogi glavnega trenerja članske ekipe. Ob podpisu pogodbe je povedal: "Zahvaljujem se upravi kluba, ki mi je ponudila novo karierno priložnost. Sprejemam jo s polno odgovornostjo. Verjamem, da mi bodo izkušnje in uspehi z mlajšimi kategorijami pomagale, da tudi v naslednji sezoni s člansko ekipo KK Rogaška upravičimo pričakovanja navijačev in strokovne javnosti."

Predsednik KK Rogaška, Kristijan Novak, odločitev kluba utemeljuje: "V klubskem vodstvu smo ocenili, da je napočil trenutek, ko klub potrebuje novo energijo in Peter Markovinovič se zdi edina logična in pravilna rešitev. Dolga leta je bil vodja klubskih mlajših selekcij, njegovo ambicioznost in perspektivnost pa so prepoznali tudi na Košarkarski zvezi Slovenije. Veseli me, da je tudi Peter razmišljal podobno in se odločil, da sprejme izziv, ki ne bo lahek. Verjamem, da bomo skupaj zmogli in da bodo tudi navijači pripomogli k temu, da bomo v Športni dvorani Rogaška Slatina še naprej gledali vrhunsko košarko. V nove čase stopamo z novo energijo, samozavestno in ambiciozno."

Več informacij o strokovnem štabu članske ekipe in trenerjih mlajših selekcij bo znanih v prihodnjih dneh.