Celotna novica

Odlična predstava za zmago nad Šenčurjem

Košarkarji Rogaške so z lepo ekipno predstavo in sijajnim prvim polčasom na domačem parketu presenetili favorizirani Šenčur. Bilo je 84:67.

Pri Slatinčanih je še drugič zapored manjkal kapetan Tabak, ki ima težave s poškodbo gležnja.

Domači košarkarji so odigrali najboljši polčas v sezoni. Po 20-ih minutah so ob 63 % metu iz igre, 15-ih asistencah in 10-ih ukradenih žogah, proti Šenčurju vodili s 45:26. Varovanci Dragiše Drobnjaka so sicer vodili praktično celotno srečanje, največ za 24 na začetku 3/4 (52:28). Gorenjci so se do začetka zadnje četrtine sicer približali na le 8 točk zaostanka (56:48), a je Session s košem in dodatnim prostim metom še pravočasno ustavil nalet gostov. Sikiraš je 23-im točkam (17 v prvem polčasu!) dodal še 9 skokov za index učinkovitosti 31, Session (6 skokov, 5 asistenc) in Kralj sta dosegla po 20 točk. Pri Šenčurju je Novak dosegel 15 točk, 14 jih je dodal Đapa. Slatinčani so odlično omejili Dina Murića, ki je tokrat dosegel le 4 točke.

Rogaška ima po petih odigranih kolih zdaj dve zmagi in tri poraze. Slatinčane zdaj čakata dve tekmi proti še neporaženim ekipam. V ponedeljek, 6. novembra, gostujemo pri Kansai Heliosu, 9. novembra, pa v goste prihaja novomeška Krka.