Celotna novica

Odločala bo tretja tekma!

Tudi tretjo domačo tekmo s Krko v letošnji sezoni je odločal podaljšek! Naši košarkarji so uprizorili nov neverjeten preobrat za zmago z 90:89.

Po tem, ko so bili košarkarji Cedevite Olimpije z 2:0 boljši od Heliosa, bomo drugega finalista dobili v sredo, ko bo v Novem mestu na sporedu odločilna tekma polfinalne serije.

Novomeščani so znova odlično zadevali iz razdalje. Že v prvem polčasu so zadeli kar 9 od svojih 15-ih trojk, na drugi strani pa jih je Rogaška zadela "le" 8. Krka je uvodno četrtino dobila z 19:24, a je Rogaška po odličnem začetku 2/4 (8:0) hitro ujela priključek. Stipčević (11) in Škifić (24) sta poskrbela, da so gostje na glavni odmor odšli s prednostjo sedmih točk.

Vrabac je takoj na začetku drugega polčasa zadel trojko za prvo dvomestno Krke na tekmi (38:48), a Rogaška se je po devetih zaporednih točkah hitro približala na le točko zaostanka.

Krka pa je znova pobegila, Barič je sedem minut pred koncem zadel trojko za 14 točk razlike (56:70). Glede na precej krajšo klop je le malokdo verjel, da imajo košarkarji Rogaške še dovolj moči za nov preobrat, a zgodilo se je ravno to!

Serija Rogaške 17:0

Varovanci Damjana Novakovića so v naslednjih štirih minutah z neverjetno serijo 17:0 prešli celo v vodstvo, a za zmago je bilo potrebno odigrati še dodatnih pet minut! Rogaška je 14 sekund pred koncem rednega dela po košu Gabrovška (21+6) povedla z 88:86, a je Krko s trojko v vodstvo znova popeljal Stipčević. Damjan Novaković je reagiral z minuto odmora, po stranskem avtu pa je v prodor krenil David Nichols. Nad njim je bila storjena osebna napaka, Nichols (27+6) pa je z dvema prostima metoma poskrbel, da je zmaga ostala doma.

Naveza Nichols-Gavrovšek-Vujačić je skupaj poskrbela za kar 68 točk Rogaške na tej tekmi!

Neverjetno naključje! Na obeh tekmah s Krko, ki so ju po podaljšku dobili košarkarji Rogaške, je bil rezultat ob koncu rednega dela 75:75, ob koncu tekme pa 90:89!

Rogaško v sredo torej čaka odločilna tretja tekma za uvrstitev v finale državnega prvenstva, konec tedna pa še zaključni turnir Pokala Spar.

Leon Šantelj: "Imamo neverjeten ekipni duh. Po tistem visokem zaostanku smo si rekli, da še imamo možnosti in da moramo dati vse od sebe. Zelo sem vesel in ponosen na svojo ekipo, mislim, da smo zasluženo zmagali. Na tretji tekmi je vse mogoče, a nekaj je jasno: dali bomo vse od sebe!" Besedam kapetana je pritrdil Petar Vujačič: "Take tekme kažejo, kak karakter imamo kot ekipa, kako smo povezani, da igramo do zadnje minute in se nikoli ne predamo."
Damjan Novaković: "Fantje so mladi in se ne utrudijo kar tako. Sicer bomo videli, kakšna bo reakcija čez 48 ur v Novem mestu in potem na Pokalu Spar. V torek nas čaka analiza in regeneracija, v sredo pa bomo poizkusili pripraviti novo presenečenje. Čestitam fantom na res odlični borbi!"