Celotna novica

Opravljen žreb za sezono 2019/20

V sredo je v parku Tivoli v sklopu otvoritve košarkarskega igrišča Gorana Dragića potekal žreb za prihajajočo sezono Lige Nova KBM.

Prvi krog bo predvidoma odigran v soboto, 12. oktobra. V prvem delu letošnje sezone bo v državnem prvenstvu nastopalo le 9 prvoligašev. Cedevita Olimpija se bo zaradi nastopov v dveh mednarodnih tekmovanjih tekmovanju namreč pridružila šele v drugem delu. Ena ekipa po v vsakem krogu tako počivala, kot prva bo to prav Rogaška.

Slatinčani bodo sezono otvorili z gostovanjem v Sarajevu (2. 10.), v sredo, 6. oktobra pa v Rogaški Slatini v 2. krogu ABA Lige 2 gostuje HKK Široki. 

Uroš Kidrič je v imenu Košarkarskega kluba Rogaška takole pokomentiral sestavo ekipo in cilje pred začetkom sezone: "Članska ekipa se trenutno nahaja na Kitajskem, kjer se varovanci Damjana Novakovića pripravljalo na novo sezono. V pripravljalnem obdobju bomo predvidoma odigrali 13 tekem, s sestavo ekipe pa še nismo zaključili. Še vedno smo v pogovorih z igralci na poziciji centra, obstaja pa možnost, da pogodbo podpišemo tudi s katerim od košarkarjev, ki so z ekipo na Kitajskem. Cilj je, da se še sedmo sezono zapored uvrstimo v ligo za prvaka."