Celotna novica

Oslabljena Rogaška do visoke zmage v Podčetrtku

Rogaška je z izjemno predstavo dobila lokalni derbi proti Podčetrtku (61:81).

Damjan Novaković je v zaostali tekmi 11. kola lahko računal le na šest svojih košarkarjev, po tem ko so manjkali Armstrong, Bratož, Sivka in Smith. Tik pred koncem tekme je v igro kot sedmi vstopil Žan Fistrić.

Po tem, ko bi povsem zdesetkano ekipo Rogaške kdo odpisal že pred začetkom tekme, se naši košarkarji tudi tokrat niso predali. Vodili so vseh 40 minut, največ za 27, Podčetrtčani pa so v samem zaključku uspeli ublažiti poraz.

Petar Vujačić je dosegel prvih devet točk za Rogaško, ki je uvodno četrtino dobila z 12:22. V drugi četrtini se je razigral še Močnik, ki je že do polčasa dosegel (vseh svojih) 13 točk. V nadaljevanju se je v napadu "odprlo" tudi kapetanu Zupanu (15 točk), najučinkovitejši mož v ekipi Rogaške pa je bil znova Ron Jackson, ki igra v izjemni formi in je vpisal nov dvojni dvojček (24 točk, 12 skokov).

Rogaška kljub zmagi ostaja na "skromnem" 7. mestu ligaške lestvice, a bo v nadaljevanju sezone, po vrnitvi poškodovanih igralcev, zagotovo nevarnejši nasprotnik tako v Ligi Nova KBM kot v ABA Ligi 2.

Zmago Rogaške, ki je imela v bližnjem Podčetrtku tudi glasno podporo s tribun, sta si v živo ogledala tudi Dragiša Drobnjak in Miha Fon.