Celotna novica

Oslabljeni Slatinčani poraženi proti Sparsem

Obračun predzadnjega, 12. kola rednega dela NLB ABA Lige 2 je zanesljivo s 93:78 pripadel sarajevskim Sparsem, ki bodo z nastopi v regionalni druščini nadaljevali tudi v končnici.

Oslabljena Rogaška brez Jacksona in Bratoža je vse možnosti za zmago zapravila že v prvem polčasu. V nadaljevanju se je prebudil Petar Vujačić (27 točk), Slatinčani so se v zadnji četrtini približali na "le" 8 točk zaostanka, a zmaga "domačinov" nikoli ni bila zares ogrožena. Kvalitetna zasedba Sparsov na čelu z Ramljakom, Buzo, Mustapićem, pa tudi Polutakom in Durnikom je tekmo mirno pripeljala do konca. Pri Rogaški sta bila ob že omenjenemu Vujačiću dvomestna le še Smith (17) in Zupan (15).

Damjan Novaković: "Definitivno igramo najslabši turnir do sedaj. V preteklosti smo bili velikokrat povsem konkurenčni in blizu zmage, a tokrat ni bilo tako. Odsotnost Bratoža in Jacksona je velika težava. Slabe obrambe brez prave želje ne moremo nadomestiti niti s taktičnimi zamislimi. V prvem polčasu smo zgrešili veliko odprtih metov za tri in na ta način tudi samozavest. V drugem polčasu smo poizkušali, se približali na -8, a to je bilo tudi vse. Upam, da bomo kmalu kompletni, da bo rotacija širša in naša igra boljša."

Rogaška bo v soboto ob 15. uri sezono NLB ABA Lige 2 končala proti Lovćenu iz Cetinja.

foto: Dragana Stjepanović/NLB ABA Liga 2