Celotna novica

Peter Markovinovič Slovenijo U18 popeljal do brona

Peter Markovinovič, dolgoletni vodja mlajših selekcij Košarkarskega kluba Rogaška in pomočnik Damjana Novakovića pri vodenju članske ekipe, je kot selektor reprezentance do 18 let Slovenijo na Evropskem prvenstvu v Grčiji popeljal do bronaste medalje.

Fantje so v tekmi za tretje mesto z 81:57 premagali gostiteljico prvenstva, Grčijo, in Sloveniji prinesli drugo medaljo v kategoriji fantov U18. Prvo je leta 2002 osvojila generacija, v kateri so bili Erazem Lorbek, Saša Vujačić, pa tudi Miha Fon!

Peter Markovinovič: "Tekma je bila fizično in psihično izredno naporna. Grki so se nam v prvem polčasu dobro upirali. Fantje so se ob polčasu pogledali v oči, se motivirali in verjeli vase ob ponovni vrnitvi na parket. Verjeli so v naš sistem igre, upoštevali smo dogovore in na koncu zasluženo zmagali. Ta uspeh, je uspeh vseh trenerjev, ki so delali z generacijo 2001/2002. Vseh trenerjev, ki so s fanti delali na regijskih selekcioniranjih ter nacionalnih programih, predvsem pa bi ga rad posvetil mojemu prijatelju Mirku Jurjavčiču, ker je verjel v te fante in se zavzeto trudi za nemoteno delo vseh mlajših reprezentanc. Zahvalil bi se tudi mojemu štabu in Košarkarski zvezi Slovenije. Čestitke pa seveda našim fantom za izjemen uspeh slovenske mladinske košarke."


Igralci: Dominik Praljak, Andrej Stavrov, Žiga Samar, Gregor Glas, Rok Nemanič, Klemen Smrekar, Primož Kmetič, Mark Babšek Vrečko, Bine Prepelič, Maj Dušanič, Luka Ščuka, Alen Malovčič.

Več tukaj.