Celotna novica

Po infarktni končnici do zmage nad LTH Castingsom

Izjemno izenačena tekma 21. kola Lige Nova KBM je pripadla košarkarjem Rogaške, ki so vknjižili deseto zmago v sezoni. Zmagovalca je pet sekund pred koncem odločil Tabak.

O izenačenosti tekme priča tudi podatek, da sta se ekipi kar 12-krat izmenjali v vodstvu, izid pa je bil 11-krat tudi izenačen.

Po izenačenem začetku so domači košarkarji ob koncu prve četrtine pobegnili na + 7 (28:21), Rogaška pa je prednost zadržala do glavnega odmora (54:49). Začetek 3/4 je pripadel Škofjeločanom, ki so s serijo 2:14 prešli v vodstvo s 56:63. Dve zaporedni trojki Špana in Miličevića (16 točk) sta poskbeli za priključek Rogaške, ekipi pa sta v odločilno zadnjo četrtino vstopili povsem poravnani (73:73).

Rogaška je dve minuti pred koncem vodila 91:86 in imela še napad, na koncu pa je zmago reševala v zadnjih sekundah tekme, ko je Patrik Tabak (15) pet sekund pred koncem položil za minimalno vodstvo Slatinčanov. Po minuti odmora na zahtevo gostujočega trenerja žoga po metu Keglerja (24+7+6) ni našla poti skozi obroč in zmaga je ostala doma (94:93).

S 24-imi točkami je znova blestel prebujeni Jean-Baptiste, kapetan Špan pa je kljub poškodbi stisnil zobe in tekmo končal z novim dvojnim dvojčkom (20 točk, 10 asistenc).

Peter Markovinovič: "Zadnjih nekaj tekem je o zmagovalcu odločala ena žoga, tokrat na srečo v naš prid. Dejstvo je, da imamo zmanjšano rotacijo in da v tem tednu nismo trenirali v polni zasedbi. Čestitam fantom, ki so stisnili zobe in prigarali to pomembno zmago."

Rogaško konec tedna čaka gostovanje pri Krki (24. 3.), nato pa domači obračun s Helios Suns (31. 3.).